ŠOŠTARIĆ ODUŠEVLJEN / 'Igrali smo u atmosferi u kojoj nikad nismo igrali, ako mene pitate ovo je mjesto gdje se trebamo vraćati svaki put'

Image
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Image
Foto: Ivica Galović/Pixsell

Napravili smo veliku stvar. Izuzetno sam zadovoljan i sretan, svaka čast curama, kazao je izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić nakon uvjerljive pobjede protiv Slovačke i plasmana na Svjetsko prvenstvo 2023.

12.4.2023.
22:05
Ivica Galović/Pixsell
VOYO logo

Hrvatske rukometašice su plasman na SP izborile nakon što su u uzvratnom susretu kvalifikacija u Slavonskom Brodu uvjerljivo pobijedile Slovačku sa 31-18 i tako potvrdile pobjedu 25-23 iz prve utakmice.

Image
BRAVO /

Hrvatice su letjele terenom i osmi put u povijesti izborile plasman na Svjetsko prvenstvo

Osmi je to plasman hrvatskih rukometašica na smotru najboljih selekcija svijeta od 15 mogućih. Dva četvrtfinala (1997, 2011) najbolja su ostvarenja do sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cure su odigrale odlično, igrali smo u atmosferi u kojoj hrvatska reprezentacija nikada nije igrala. Ako mene pitate ovo je mjesto gdje se trebamo vraćati svaki put," kazao je Šoštarić.

Plasman na Svjetsko prvenstvo ujedno je i prvi korak koji trebaju učiniti naše rukometašice da bi mogle konkurirati za nastup na OI u Parizu 2024.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je prvi korak prema ultimativnom cilju, a to je da na SP-u uđemo među šest, sedam i uđemo u priču za kvalifikacijske igre za olimpijske igre u Parizu. Napravili smo jako veliku stvar, ljudi imaju krivu predođžu o ekipi Slovačke, jer njihove igrčice igraju u mađarskoj, francuskoj i španjolskoj ligi. Zaista smo odigrali odlično obrambeno, golmani Tea (Pijević) i Luce (Bešen) su odradile odličan posao što nam je omogućilo puno kontri i polukontri. Izuzetno sam zadovoljan i sretan, svaka čast curama," poručio je hrvatski izbornik.

Hrvatsku je do pobjede predvodila Dejena Milosavljević s osam golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Presretne smo, kvalificirale smo se na jedno veliko prvenstvo. Bila je ovo vrlo važna i velika pobjeda, mislim da je ovo bila najljepša atmosfera u kojoj je ženska reprezentacija igrala. Hvala svim na velikoj podršci. Borile smo se, sve smo dale od sebe," kazala je.

Odlična je bila i Valentina Blažević sa šest golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostvarile smo cilj, atmosfera je bila sjajna, bilo je predivno igrati. Zato je i takav rezultat. Tribine su nas nosile. Dogovor je bio da pokušamo utakmicu riješiti u prvom poluvrmenu. Mislim da smo u tome i uspjele. Sada je idući cilj izboriti plasman među osam najboljih na SP-u, a nadam se da ćemo biti kompletne," naglasila je Blažević.

Svjetsko prvenstvo će se održati od 29. studenog do 17. prosinca u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo