ŠTETA ZA SUSJEDE /

Slovenija nakon drame ipak ostala bez medalje: Bronca ide u Španjolsku

Image
Foto: Profimedia

Tijek dvoboja za broncu između Slovenija i Španjolske mogli ste pratiti na portalu Net.hr

11.8.2024.
0:47
Profimedia
VOYO logo

Španjolska - Slovenija

23-22

U reprizi dvoboja iz skupine protiv Španjolska je pobijedila Sloveniju 23-22 i osvojila broncu na rukometnom turniru na Olimpijskim igrama u Parizu.

Image
LOVE BRONCU /

Slovenci nakon poraza u polufinalu razočarani i bijesni: Suci su cijelu utakmicu naginjali Dancima

Image
LOVE BRONCU /

Slovenci nakon poraza u polufinalu razočarani i bijesni: Suci su cijelu utakmicu naginjali Dancima

Početak utakmice prvih pet minuta donio je igru gol na gol, da bi Slovenci u 8. minuti prvi put poveli (3-2). Imali su nakon toga i nekoliko prilika za plus dva, no nisu ih iskoristili. Ipak, u 14. minuti s dva brza gola, naši susjedi su prvi put bili na tih plus dva (6-4). No, potom nisu zabili više od sedam minuta, što je Furija iskoristila i serijom 3-0 stigla do vodstva 7-6. Gotovo osam minuta trebalo je Slovencima da nađu put do mreže, a napravio je to Janc golom za 7-7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U završnici poluvremena prvo su Španjolci napravili seriju 2-0 za vodstvo 10-8, da bi na isti način odgovorili Slovenci za izjednačenje, no uslijedila je još jedna mini serija Furije za 12-10. Nije tu bio kraj, Janc i Dolenec golovima u zadnjoj minuti ponovno su donijeli izjednačenje 12-12, što je bio i rezultat poluvremena.

Image
Foto: Profimedia

Na početku drugog poluvremena Slovenci više od pet minuta nisu pronalazili put do gola Španjolaca, što su ovi iskoristili i ponovno im pobjegli na dva razlike. No, nisu se naši susjedi predavali te su se vratili na krilima Vlaha koji zabija dva uzastopna gola. Nakon toga igralo se gol na gol, a sredinom drugog poluvremena Slovenci su imali nekoliko prilika da preuzmu i vodstvo, no iskoristili su ih tek na ulasku u posljednjih deset minuta kada su preko Vlaha i Kodrina stigli do 20-19. Međutim, nakon toga opet u sljedeće četiri minute nisu imali rješenje u napadu, što je Furija iskoristila i okrenula rezultat u svoj korist (21-20).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Furija je dvije minute i devet sekundi, iako s igračem manje, ponovno stigla do plus dva (23-21). Dolenec je golom minutu i 40 do kraja vratio nadu Slovencima. Španjolci su imali priliku riješiti pitanje pobjednika napadom u posljednjoj minuti, no napravili su prekršaj u napadu. Imali su Slovenci napad za produžetke, krenuli 7 na 6, na kraju je odgovornost preuzeo Mačkovšek čiji udarac s devet metara brani Perez de Vargas, nakon čega je moglo krenuli slavlje Furije.

Gomez je zabio pet golova za Španjolce, Casado je dodao četiri, dok je kod Slovenaca najbolji bio Dolenec sa šest golova.

Španjolci bili bolji u skupini

Slovenci su u polufinalu izgubili od Danske 31-30, dok je od Španjolske bolja bila Njemačka 25-24. Zanimljivo, Slovenci i Španjolci igrali su u prvom kolu olimpijskog turnira u hrvatskoj skupini, a tada je slavila Furija 25-22.

O zlatu odlučuju Njemačka i Danska

Finale Njemačke i Danske igra se u 13.30 sati. Bit će to četvrto olimpijsko finale za Njemačku, a do sada je samo jednom slavila 1936. I Danska je do sada samo jednom osvojila olimpijsko zlato, 2016. u Rio de Janeiru, dok je u Tokiju bila druga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike