Najveći ikad / Rukometne legende: Balić predstavio Bengan Boyse, najuspješniju momčad u povijesti Eura

Image
Foto: profimedia.hr

Bengan Boysi su nadimak dobili po izborniku Bengtu Johanssenu, a predvođeni Magnusom Wislanderom, Staffanom Olssonom i Stefanom Lovgrenom uspjeli su osvojiti čak četiri europska zlata što nikome poslije nije pošlo za rukom.

20.1.2022.
12:33
profimedia.hr
VOYO logo

Europsko rukometno prvenstvo je ušlo u svoju drugu fazu, a EHF nam povodom toga donosi priču o najuspješnijoj momčadi u povijesti ovog natjecanja. Riječ je o legendarnim Bengan Boysima, reprezentaciji Švedske koja je početkom 90-ih prekinula dominaciju Sovjetskog Saveza i potom 12 godina vladala europskim rukometom.

Bengan Boysi su nadimak dobili po izborniku Bengtu Johanssenu, a predvođeni Magnusom Wislanderom, Staffanom Olssonom i Stefanom Lovgrenom uspjeli su osvojiti čak četiri europska zlata što nikome poslije nije pošlo za rukom. U tom periodu su Šveđani osvojili još dva svjetska zlata i tri olimpijska srebra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U EHF-ovom mini-dokumentarcu domaćin je naš Ivano Balić koji gledatelje vodi kroz priču o moćnome švedskom stroju. Balić svojim šaljivim dosjetkama čini ovu pripovijest još zabavnijom, a kako to izgleda pogledajte u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo