želja je nova medalja! / Rukometaši se okupili uoči kvalifikacija za Euro: 'Kad smo svi složni, sposobni smo za velike stvari!'

Švicarska, Belgija i Srbija - to su reprezentacije koje stoje na putu hrvatske rukometne reprezentacije do EURA 2020

22.10.2018.
19:56
VOYO logo

Kvalifikacije za rukometni Euro počinju za tri dana u Osijeku protiv Švicarske, a Kauboji su se okupili u Zagrebu i krenuli put Slavonije. Izbornika Červara posebno je razveselio povratak Domagoja Duvnjaka s kojim vjeruje da Hrvatska može u borbu za medalje.

Pomlađena i osvježena - to je nova Hrvatska Line Červara koja se okupila u Zagrebu kako bi krenula put Osijeka gdje će se otisnuti u kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. Grupa koja će krenuti protiv Švicarske, Hrvatsku je još uparila s Belgijom i Srbijom, pa iako na oko lagan zadatak, oprez vlada reprezentacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ne smijemo bježati od toga da u takvoj skupini Euro ne smije biti upitan, ali moramo biti jako oprezni jer pokazuje se u zadnje dvije tri godine da se krug rukometnih reprezentacija proširio i da to nisu više tri, četiri reprezentacije koje se mogu pretplatiti na sve", komentira hrvatski reprezentativac i član PSG-a Luka Stepančić. 

"Ne treba nikoga potcijeniti u startu niti donositi nagle prognoze. Trebamo odigrati maksimalno ozbiljno, angažirano i mislim da bi trebali to pobjediti", tvrdi novi igrač Nexea iz Našica, Halil Jaganjac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da to bude realnije, izbornik Červar je Skopje zamijenio Zagrebom pa priznao da nije bila idealna situacija kada je friško preuzetu Hrvatsku vodio iz Makedonije.

"Nisam bio tu nazočan i to je onda malo teže. Kad si bliže onda vidiš i probleme i dobre stvari. Naravno da je ekipa u natjecateljskom ritmu jer onda ne moramo raditi na fizici nego ćemo taktiku raditi, ali u mislima mojima su i te kvalifikacije, ali i pripreme za Svjetsko prvenstvo", komentira izbornik Červar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, cijela ta priča gradit će se na leđima Domagoja Duvnjaka. Ozlijeda na Euru ove godine često se provlačila kao jedan od razloga zbog kojih Hrvatska nije otišla do borbe za medalje, a nakon što se oporavio i zaigrao za Kiel, Lino Červar ima još dobrih vijesti.

"Nekoliko zadnjih utakmica ohrabruju. Hitre noge ima opet, brz je, anticipira dobro. Upravo u sustavu igre koji ja želim nametnuti, malo agresivniji, malo dublji, on je idealan za to. I mislim da koliko god znamo da neće moći stalno igrati, da ćemo ga morati koristiti racionalno, mislim da i sa svojom pojavom, kao lider, kao kapetan reprezentacije je jedna kvaliteta", dodaje Lino. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No malo će značiti riječi ako izostane ono na terenu. Ova Hrvatska ulazi u svoj zenit. Udarna postava u najzrelijim je godinama i nekima su europsko, svjetsko i olimpijske igre možda i posljednje prilike da se okite medaljama.

"To su naše želje definitivno i mi smatramo da svojom kvalitetom zaslužujemo biti u borbu za medalju", zaključio je Stepančić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam osobno iznimno gladan pobjeda i uspjeha. Ljudi su u stanju mnogo toga napraviti posbeno ako je homogenizacija u timu velika i krasi nas jednaki cilj, a to je borba za medalju", kaže Červar. 

Borba počinje u Osijeku. Hrvatska se nakon bolnog Eura u Hrvatskoj okreće kvalifikacijama za novi na kojem ne bi bilo loše vratiti se u vrh europskog rukometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo