Svjetske kvalifikacije / Rukometaši otputovali u Crnu Goru: 'Ne dolazimo braniti prednost, nego igrati i pobijediti'

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Reprezentacija ima +13 iz Osijeka, stoga plasman u Dansku i Njemačku ne bi smio doći u pitanje

13.6.2018.
17:01
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatske rukometaše sutra od 20 sati u Podgorici očekuje uzvratna utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. protiv Crne Gore. U prvom susretu u Osijeku izabranici Line Červara pobijedili su s visokih 32:19 (17:10).

U Podgoricu je doputovalo 18 hrvatskih rukometaša dok su u Zagrebu ostali Ivan Stevanović, Damir Bičanić i Ivan Slišković. Igrat će se u dvorani Verde, obzirom na to da se dvorana Morača renovira za potrebe košarkaške Eurolige u idućoj sezoni, gdje će igrati košarkaši Budućnosti. Propao je pokušaj prebacivanja utakmice u Nikšić, stoga će se ipak igrati u Podgorici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došli smo u Podgoricu ne da branimo prednost, nego da igramo. Da pokušamo i na njihovom terenu pobijediti, znajući da će oni poduzeti sve da se rehabilitiraju za lošu predstavu u Hrvatskoj. Znamo da će utakmica biti teška i meni je važno kako ćemo se mi suprotstaviti njima. Tražim kontinuitet, u Osijeku je bila fantastična predstava, ali to treba potvrditi dobrom igrom. To je glavni cilj", rekao je izbornik Červar.

Svjetsko prvenstvo 2019. igra se u siječnju u Danskoj i Njemačkoj. Ključna je to stanica na putu do Olimpijskih igara u Tokiju 2020. Červar ističe da cijelo vrijeme vrši selekciju najboljih, naglašavajući da će ta natjecanja biti ključna za povratak hrvatskog rukometa na nekadašnje pozicije na postolju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi koji su bili u Osijeku, njih 21, dio su naše rukometne obitelji. I, naravno, polako ću dati i drugima šansu. Moramo imati široku klupu. Ako uvijek igra ista ekipa - to je neefikasno. Širimo krug reprezentacije, potragu za dobrim ljudima, s mentalnom jakošću, što je nama iznimno važno. Selekcija se vrši kontinuirano, reprezentacija nije zatvorena cjelina, nego je dostupna svima", zaključio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo