Ujedinjena momčad / Rukomet dovodi Kim Jong-una u Europu? Njemačka protiv Koreje otvara SP

Image
Foto: AP Images

Ukoliko na Svjetskom prvenstvu nastupi ujedinjena rukometna momčad dvije korejske države, u Berlin će biti pozvan i Kim Jong-un

26.6.2018.
16:28
AP Images
VOYO logo

Nakon što je sportska diplomacija pomaknula granice na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu ranije ove godine, kada su Sjeverna i Južna Koreja nastupile pod jednom zastavom, isto bi se moglo dogoditi na Svjetskom rukometnom prvenstvu u siječnju iduće godine u Danskoj i Njemačkoj.

Pozitivni pomaci glede političke situacije na Korejskom poluotoku dali su zamah Međunarodnoj rukometnoj federaiji (IHF) da pokuša rukometno ujediniti dvije države. Tako IHF traži jedinstvenu reprezentaciju Koreje na Svjetskom prvenstvu iduće godine, gdje će Koreja igrati u skupini A. Zanimljivo, u prvoj utakmici igrat će protiv Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znakovit je i grad domaćin te utakmice - Berlin. "Niti jedan drugi grad u svijetu nije simbol tolikog zajedništva, ujedinjenja nakon podjela i pozitivnog sportskog duha. Bit će to krasna prilika da ujedinjena Koreja i Njemačka odigraju veliku utakmicu 10. siječnja 2019.", ističu iz IHF-a.

Ukoliko Koreja pošalje reprezentaciju sačinjenu od igrača iz obje države, i Sjeverne i Južne, na utakmicu će, jasno, biti pozvani čelnici obje zemlje. Dakle moguće je da u Berlin dođu i južnokorejski predsjednik Moo Jae-in te sjevernokorejski diktator Kim Jong-un. Pozivi će, naravno, biti upućeni i njemačkoj kancelarki Angeli Merkel te čelniku Međunarodnog olimpijskog odbora Thomasu Bachu, koji je, tvrdi, odigrao ključnu ulogu da u Pjongčangu dvije Koreje nastupe pod jednom zastavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer je, podsjetimo, u Kopenhagenu održan ždrijeb Svjetskog prvenstva. Hrvatska će prvu skupinu igrati u Münchenu, u vrlo teškoj konkurenciji sa Španjolskom, Islandom i Makedonijom, te dva azijska sastava (Bahrein i Japan).

Ždrijeb Svjetskog prvenstva 2019. (Danska, Njemačka)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina A (Berlin)
Francuska, Rusija, Njemačka, Srbija, Brazil, Koreja.

Skupina B (München)
Španjolska, Hrvatska, Makedonija, Island, Bahrein, Japan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina C (Herning)
Danska, Norveška, Austrija, Tunis, Čile, Saudijska Arabija.

Skupina D (Kopenhagen)
Švedska, Mađarska, Katar, Argentina, Egipat, Angola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo