Srušili bivšeg europskog prvaka / Bivši izbornik Babić i hrvatska kolonija u Pelisteru šokirali Vardar, sad su glavni favoriti za titulu

Image
Foto: profimedia.hr

Do kraja prvenstva u Makedoniji je ostalo još osam kola, a utakmica u Bitoli koja bi trebala donijeti odluku o novom prvaku će se igrati početkom svibnja

28.3.2022.
8:38
profimedia.hr
VOYO logo

Eurofarm Pelister je šokirao moćni Vardar u Skoplju pobjedom 24:23 te je hrvatska kolonija predvođena bivšim izbornikom hrvatske reprezentacije Željkom Babićem došla korak bliže naslovu prvaka.

Uz Babića u Pelisteru su ove sezone još Stipe Mandalinić, Mateo Maraš i Josip BožićPavletić, a upravo su oni u dvoboju protiv bivšeg dvostrukog prvaka Europe zabili kombinirano polovinu svih Pelisterijevih pogodaka. Mandalinić je bio najefikasniji s pet golova, Maraš je u Vardarov gol spremio četiri lopte, a Pavletić tri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan gol Ante Gadže

Ova pobjeda momčadi iz Bitole je zakomplicirala bitku za naslov prvaka, a iako je ostalo još dosta utakmica za igrati do kraja izgledno je da će upravo uzvrat ove dvije ekipe odlučivati o prvaku. Vardar su predvodili Dibirov sa šesti i Morales s pet golova, a naš se Ante Gadža u strijelce upisao jednom.

Image
Čeka ih novi izazov /

Igrači Nexea za RTL.hr na vrhuncu sezone: 'Nevjerojatan je osjećaj, dali smo sve od sebe'

Image
Čeka ih novi izazov /

Igrači Nexea za RTL.hr na vrhuncu sezone: 'Nevjerojatan je osjećaj, dali smo sve od sebe'

Bivši hrvatski izbornik Željko Babić nakon ogleda u Skoplju nije krio svoje oduševljenje konačnim ishodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo spremni 'poginuti' u Skoplju. Ova momčad ima jak karakter i imala je odličnu obranu, pa sad imamo prednost, ali je svima jasno da još nije gotovo. Osobno sam stava da će biti još svega do kraja. Često svojim igračima kažem da ne možemo toliko loše igrati napad koliko može biti loša obrana i to se pokazalo danas", rekao je Željko Babić za Sportske novosti.

Čeka ih Nexe u Europskoj ligi

Do kraja prvenstva u Makedoniji je ostalo još osam kola, a utakmica u Bitoli koja bi trebala donijeti odluku o novom prvaku će se igrati početkom svibnja. Pelister ima dva boda prednosti u ovom trenutku, a prije novog velikog derbija čeka ih okršaj s Nexeom u Europskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nexe je također ovog vikenda prekinuo veliku dominaciju PPD Zagreba kojem je nanio prvi prvenstveni poraz nakon 225 utakmica odnosno prvi nakon 2007. godine. Prvi dvoboj Nexea i Pelistera u Europskoj ligi se igra 29. ožujka u Našicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo