Opomena pred Katar: Rukometaši se mučili protiv Srbije

Hrvatska rukometna reprezentacija i drugi dan zaredom bila je bolja od Srbije. Izabranici Slavka Goluže u generalnoj probi pred odlazak na Svjetsko prvenstvo su slavili s 34:30.

10.1.2015.
20:19
VOYO logo

Rukometna subota u Rijeci neće nikog baciti u trans, nije to bila spektakularna revija, već bi prije rekli prvenstvena utakmica u kojoj se vidjelo kako su naši rukometaši umorni. Zapravo, nadamo se da je tako, jer je Srbija uvelike namučila Golužine izabranike. Previše s obzirom na njihov sastav i činjenicu da je u prvoj utakmici bilo plus devet za naše.

Nije se Hrvatska iskazala, Srbi su tek pali u posljednjih nekoliko minuta i konačnih 34:30 izgleda čak i bolje nego što je bila igra samo par dana prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru. Srbija se dobro držala do posljednjih pet minuta. Naši susjedi napravili su i zavidan broj tehničkih pogrešaka, što su Duvnjak i društvo naplatili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Secirati sada što nije bilo dobro, nema pretjerano smisla, Hrvatska već putuje 13. siječnja u Katar, ali Slavko Goluža je dobio dobru sliku stanja svojih trupa u ove dvije utakmice. Mi ćemo reći samo da se golmani baš i nisu iskazali, a da su u obje utakmice našu reprezentaciju nosili krilni igrači.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Manuel Štrlek sa šest, te Domagoj Duvnjak, Zlatko Horvat i Ivan Čupić sa po pet golova, dok je u gostujućim redovima najefikasniji bio Momir Ilić sa osam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domagoj Duvnjak i Andrea Penezić proglašeni su najboljim rukometašima Hrvatske za 2014. godinu u tradicionalnom izboru Sportskih novosti i Hrvatskog rukometnog saveza.

Nagrade su primili u poluvremenu prijateljske utakmice između rukometaša Hrvatske i Srbije u Rijeci. Za najboljeg trenera proglašen je hrvatski izbornik Slavko Goluža, a nagradu za najbolji sudački par dobili su Matija Gubica i Boris Milošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duvnjak je treći put proglašen najboljim, dok je Penezić slavila sedmu godinu uzastopce čime je preskočila dosadašnju rekorderku Snježanu Petiku koja je šest puta pobijedila u ovom izboru. Kod rukometaša rekorder je Ivano Balić s pet naslova, a kod trenera Lino Červar sa čak osam naslova.

"Hvala na ovoj nagradi. Ona je priznanje za dosadašnji rad, ali i obveza da nastavim s dobrim igrama," kazao je Duvnjak, član Kiela. Duvnjak je pobijedio sa 70 bodova, drugi je bio Renato Sulić sa 37 bodova, a treći Mirko Alilović sa 16 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod rukometašica Penezić je uvjerljivo pobijedila sa 72 boda. Druga je bila Marta Žderić (20 bodova), a treća Sonja Bašić (19 bodova).

Za trenera godine i to treći put uzastopce izabran je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža sa 17 bodova. Proglašen je i najbolji sudački par, a nagradu su šestu godinu uzastopce dobili Matija Gubica i Boris Milošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo