NIKŠA KALEB / 'Vraćaju nam se pojedini igrači i to biva sve bolje i bolje'

Image
Foto: RTL

Nikša Kaleb prokomentirao za Net.hr pobjedu Hrvatske nad Grčkom i plasman na EP kolo prije kraja kvalifikacija

26.4.2023.
20:04
RTL
VOYO logo

Kako je dobro, vidjeti te opet pobjednička rukometna reprezentacijo Hrvatske! Upravo ovako bi opjevali bitnu pobjedu naših rukometaša danas nad Grčkom u Halkidi.

Hrvatska je slavila sa 31-26 (10-10) i tako osigurala plasman na završni turnir Europskog prvenstva 2024. u Njemačkoj kolo prije kraja kvalifikacija...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GRČKA - HRVATSKA 26-31 /

Hrvatska pobijedila Grčku u Halkidi i izborila EP kolo prije kraja kvalifikacija

Image
GRČKA - HRVATSKA 26-31 /

Hrvatska pobijedila Grčku u Halkidi i izborila EP kolo prije kraja kvalifikacija

Hrvatsku je do pobjede predvodio sjajni Luka Cindrić sa devet pogodaka, a po pet puta su se u strijelce upisali novi reprezentativac Mario ŠoštarićiJosip ŠaracMateo Maraš i Marin Šipićsu postigli po tri gola. Vratar Marin Šego je imao sedam obrana.

Kod domaćina najbolji je bio Savvas sa šest pogodaka, dok je Liapis postigao pet. Vratar Boukovinas je sakupio osam obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Portal Net.hr okrenuo je broj slavnog Nikše Kaleba, a dobro raspoloženi Kina prilikom javljanja na mobitel plasirao je foru u svom stilu:

"Dobili ste dobar broj, nakon zvučnog signala ostavite 50 eura. Može i dvije po 25", u šali je rekao Nikša Kaleb i nasmijao do suza...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovoj utakmici više je došla do izražaja jaka Cindrićeva individualna kvaliteta nego kolektivna igra čitave momčadi, odnosno dobra igra Šoštarića je najviše produkt igre Cindre. Kako bilo, pobjedi nećemo gledati u zube. Činjenica je da se pomalo vraćaju pojedini igrači koji su bili ozlijeđeni, a samim time to biva sve bolje i bolje. Ako nas zdravlje posluži što se toplo nadam da hoće, imat ćemo jako konkurentnu ekipu za EP", naglasio je Nikša Kaleb.

Njegov komentar za Net.hr prenosimo u cjelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na kraju je sve super i svima nam je drago zbog toga. Prvo im treba čestitati na pobjedi jer su sami sebi, na igrače i kompletnu reprezentaciju stvorili pritisak - da će Grčka biti zeznut suparnik, da će biti puna dvorana što na kraju nije bilo ništa od toga. Činjenica je da u prvom dijelu nismo briljirali, ali ta velika razlika u kvaliteti se vidjela da smo s dva raspoložena igrača, sa Šegom Cindrićem, dobili Grčku. Sad nam ostaje odraditi posao do kraja protiv Belgije na domaćem terenu i to je to, spremamo se za EP".

Kaleb je nastavio secirati igru naših rukometaša...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što treba izvući iz ove utakmice kao pouke su igra u sredini, slab rad nogu, slabo zatvaranje i puno 'padanja' u igri jedan na jedan. Ipak, na kraju je kvalitetna reprezentacija ipak na kraju i sretno upisali dva boda."

Sreća prati hrabre, a hrabrosti nam je nedostajalo u prijašnjim utakmicama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovoj utakmici više je došla do izražaja jaka Cindrićeva individualna kvaliteta nego kolektivna igra čitave momčadi, odnosno dobra igra Šoštarića je najviše produkt igre Cindre. Kako bilo, pobjedi nećemo gledati u zube. Vidjelo smo te neke naše mane - igra u obrani, padanje u igri jedan na jedan, slabo kretanje u sredini obrane... To su te stvari koje nisu bile toliko loše, ali možemo ih puno popraviti. Kao što je i rekao Perkovac, nije to ona igra kakvu želimo, ali činjenica je da se pomalo gibamo prema naprijed".

I za kraj, kad se podvuče crta prve tri utakmice Gorana Perkovca na klupi Hrvatske, kakav je dojam?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sve bolji smo'

"Vidjeli smo na utakmicama protiv Nizozemske da smo se tražili, ovo je bilo puno bolje nego na tim utakmicama protiv Nizozemske, ali činjenica je da se pomalo vraćaju pojedini igrači koji su bili ozlijeđeni. Samim time to biva sve bolje i bolje. Ako nas zdravlje posluži što se toplo nadam da hoće, imat ćemo jako konkurentnu ekipu za EP".

Kvalifikacije za EP rukometaša 2024., skupina 5 - 5. kolo
Grčka - Hrvatska 31-26
Belgija - Nizozemska (20.10)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljestvica:

  1. Hrvatska 5 3 1 1 146-135 7
  2. Grčka 5 3 0 2 135-140 6
  3. Nizozemska 4 2 1 1 110-108 5
  4. Belgija 4 0 0 4 99-107 0

Parovi 6. kola (30.4.): Hrvatska - Belgija (18.00), Nizozemska - Grčka (18.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo