OLIMPIJSKI POBJEDNIK /

'Ne bih se složio da Duvnjak ne može igrati dugo prednjeg u obrani i srednjeg u napadu'

'Japansko lijevo krilo ima metar i žilet, 65-70 kg i mi guramo Načinovića i ili našeg pivotmena na sredinu naše obrane'

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

27.7.2024.
21:23
VOYO logo

Nikša Kaleb, osvajač zlatne olimpijske medalje za Hrvatsku u rukometu s Olimpijskih igara u Ateni 2004., uz još zlato i dva srebra s velikih natjecanja, tvrdi kako su igrači rukometne reprezentacije Hrvatske, Duvnjak i ekipa, spasili Sigurdssona protiv Japana u 1. kolu skupine A OI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PODCAST /

Kaleb: 'To što su napravili na ceremoniji otvaranja je dno dna. Nisam neki praktični vjernik, ali me smeta'

Image
PODCAST /

Kaleb: 'To što su napravili na ceremoniji otvaranja je dno dna. Nisam neki praktični vjernik, ali me smeta'

"Igrači su izvukli Dagura Sigurdssona. U prvih 45 minuta taktika je bila loša, Sigurdsson se pogubio. U sredini obrane imamo problem", konstatirao je za Net.hr proslavljeni bivši rukometaš Nikša Kaleb.

Kaleb je secirao igru Hrvatske u detalje...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgledalo je 45 minuta da nešto o njima znamo, pa i nakon toga. To su izvukli igrači. Načinović izađe vani na igrača, ne napravi faul i Japanci ga izvozaju lijevo - desno, ili ga prođu jedan na jedan ili neka druga situacija. To je taj problem u sredini. Naši krilni igrači u obrani su ti koji bi trebali zatvarati prostor u obrani. Pivot im je radio što želi."

"Ispred nas su još 4 utakmice u grupi. Duvnjak je preiskusan igrač, predobar, preinteligentan i jako domoljubno orijentiran, da u pojedinim trenucima daje 500% od sebe, a to je povuklo i ostale u obrani. Japansko lijevo krilo ima metar i žilet, 65-70 kg i mi guramo Načinovića i ili našeg pivotmena na sredinu naše obrane, umjesto da tog Načinovića stavimo u nisko krilo i da opteretimo dva krajnja igrača kako bi dali prostora Martinoviću i Cindriću da lakše igraju jedan na jedan, jer Japanci nemaju fizičku masu od 100 i nešto kg."

Kina nije tu stao:

"Preopušteno smo krenuli u utakmicu, s tvrdnjom da Sigurdsson zna sve te igrače, da ćemo sve lako i vidjeli smo da je lako kad naši golmani obrane 15 lopti, ali to je lažna igra na krilima samo vratara. Svaka čast igračima što su stigli 6 razlike u 15 minuta. Japan je disciplinirana ekipa. Kluč svake pobjede će biti orana, angažman, da igramo dva na jedan, što je govorio Lino. Iza svakog igrača stojijedan ili dvojica da mu zatvaraju leđa. Mora se vidjeti taj angažman, pokušaj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susretu 1. kola A skupine Olimpijskog turnira u Parizu reprezentacija Hrvatske je u Paris Expo Porte de Versaillesu pobijedila Japan sa 30-29 golom čovjeka odluke Ivana Martinovića sa zvukom sirene. Domagoj Duvnjak povukao je i u obrani i u napadu i bio junak utakmice. Igrao je Domi prednjeg u obrani i srednjeg u napadu jako požrtvovno i bio pokretač velikog povratka Hrvatske protiv Japana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je sredinom drugog dijela gubila sa šest razlike, no u završnici je uspjela iščupati pobjedu.

Pogledajte u priloženom videu gore što nam je sve govorio i analizirao Nikša Kaleb,

POGLEDAJTE VIDEO: Mirko Alilović bio nam je brutalno iskren; 'To što je Perkovac rekao o igračima je laž i insinuacija'

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo