'Nikad nisam birao utakmice, a zna se odakle su mi korijeni'

22.1.2015.
14:28
VOYO logo

"Ni kao igrač, a niti kao trener nisam birao utakmice. Trebamo ući s velikim poštovanjem prema protivniku, ali i s mislima na sebe i na zadatke koje moramo odraditi. Samo tako možemo ići stepenicu po stepenicu prema onome što nam je cilj. Tražim maksimalnu ozbiljnost bez obzira tko igrao i koliko. Tražim trku i agresivnost, jer to moramo popraviti", izjavio je Goluža.

Reprezentacija BiH u prva je četiri nastupa osvojila samo dva boda, te se nalazi na petom mjestu skupine, te u osminu finala može proći samo u slučaju pobjede protiv Hrvatske, ali i uz poraz Tunisa od slabašnog Irana u dvoboju koji se igra ranije u petak, a to je malo vjerojatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"BiH je napravila veliku stvar samim time što se plasirala na SP. Sigurno će se dodatno 'napaliti' na nas, što je i sportski, ali mi moramo biti pravi. Ovo je posebna utakmica i za mene, jer zna se odakle su mi korijeni", dodao je Goluža.

Debitant u hrvatskoj reprezentaciji na velikom natjecanju je Igor Karačić, igrač rođen upravo u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njima je ovo prvo Svjetsko prvenstvo, pa je sigurno da nemaju niti rejting kod sudaca. Makar, svi smo priželjkivali da se plasiraju u drugi krug, pa bi i ova utakmica bila drugog naboja, svi bi bili sretni i veseli. Sutra će svatko tko izađe na teren dati sve od sebe, jer igramo za svoju državu i nema popuštanja. Svako opuštanje dovodi do izbacivanja iz ritma, a to samo sebi ne smijemo dozvoliti. Najvažnije je da utakmica prođe bez ozljeda i da svi igrači koji dobiju priliku to iskoriste na pravi način", najavio je Karačić susret u kojemu će u suparničkoj momčadi igrati njegov brat Ivan.

Specijalist za obranu u našoj selekciji Jakov Gojun očekuje kako će izbornik Goluža u dvoboju protiv BiH odmarati naše najjače adute kako bi bili spremni za nastavak prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo napravili svoj posao, prvi smo u grupi. Bosnu respektiramo maksimalno, i bez obzira na sastav u kojem ćemo igrati idemo na pobjedu. Turnir je dug, ima još puno utakmica i zato je važno da se mi koji smo nositelji igre što manje umaramo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo