Odigrali neriješeno / Čudesni Nexe zaustavio veliki nalet GOG-a i izborio europsko polufinale!

Image
Foto: pixsell

Našičani su već u prvoj minuti preuzeli kontrolu nad utakmicom i nakon tri minute imali dva pogotka prednosti.

3.5.2022.
15:19
pixsell
VOYO logo

Rukometaši Nexea porazili su danski GOG Håndbold i time izborili polufinale rukometne Europske lige! Nexe je branio prednost od pet golova razlike nakon pobjede od 27-22 u Našicama, a u Danskoj su uspješno obranili vodstvo.

Našičani su već u prvoj minuti preuzeli kontrolu nad utakmicom i nakon tri minute imali dva pogotka prednosti. Prvih dvadeset minuta susreta prošlo je u dominaciji Nexea, a činilo se kako je sve sjelo na svoje mjesto u 21. minuti kada je Marin Jelinić zabio za plus četiri u ovoj utakmici i rezultat od 13-17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, dobro je poznato kako se u sportu ne smije prerano slavili. GOG je u posljednjih deset minuta prvog poluvremena okrenuo četiri pogotka deficita u dva gola prednosti, ponajviše zahvaljujući Simonu Pytlicku koji je zabio četiri gola u tom nizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stvari su išle nizbrdo, sve dok...

Kako je završilo prvo, tako je i počelo drugo poluvrijeme. GOG je imao vjetar u leđa i nastavili su igrati fantastični rukomet. Pytlick je dodao još tri pogotka u prvih četiri minute drugog poluvremena, a Olsen je onda dodao još jedan gol i GOG je pobjegao na četiri razlike.

S obzirom na to da je Nexe u gostima dao više od 27 golova, koliko je GOG zabio u Našicama, Danci su morali juriti prednost od šest golova ukoliko žele prolaz dalje. Veliku šansu za plus pet zaustavio im je Dominik Kuzmanović, koji je totalno okrenuo susret u korist Nexea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je završio sa šest obrana, a mnoge od njih dale su Nexeu ogromni momentum koji im je bio potreban da se priberu i vrate kontrolu nad susretom. Nexe je ubrzo vratio vodstvo, a do kraja su se zabijali pogotci s obje strane. Susret je, ipak, završio neriješeno.

Halil Jaganjac bio je najbolji strijelac susreta s čak dvanaest golova, a uzeo je samo šesnaest pokušaja. Imao je i dvije asistencije. S druge je strane bio najbolji Pytlick, koji je imao 11 pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

GOG - Nexe = 37-37

55' Moslavac zabija za 33-35.

54' Lukas Jorgensen zabija dva brza pogotka za GOG, ali Nexe ima apsolutnu kontrolu nad utakmicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' Kako Jaganjac igra! U samo 13. minuta zabio je šest golova Handboldu, ukupno ih ima dvanaest na utakmici! GOG-u bi sada trebalo nezapamćeno čudo za prolazak dalje.

48' Jaganjac ne zabija jedan, već tri pogotka i time donosi ogromni vjetar u leda Našičanima!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Jelinić zabija i donosi plus dva za Nexe.

41' Čak šest vezanih pogotka Nexea! Nevjerojatno igraju Našičani

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' Čudesno kako je Nexe okrenuo utakmicu u svoju korist u samo tri minute! GOG je imao napad za pet razlike, što im je bilo jedan manje od dovoljnog za prolaz dalje.

38' Kuzmanović radi čuda za Nexe! Mladi vratar najprije je obranio važni napad kada je GOG imao priliku za razliku od plus pet, a zatim je obranio čistu kontru Danaca koju je Kević iskoristio za smanjenje na dva razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' Kević zabija veoma potrebni pogodak za Nexe i time zaustavlja veliki niz GOG-a.

35' Olsen dodaje jedan pogodak nakon tri Pytlicka, GOG sada vodi četiri razlike. Podsjetimo, Dancima je dovoljna pobjeda od šest razlike za prolazak dalje. Nexe se mora trznuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' Pytlick stvarno igra ponajbolju utakmicu u karijeri. Čudesni igrač GOG-a je zabio prva tri pogotka danske momčadi u drugom poluvremenu, sada ih ukupno ima deset...

31' Počelo je drugo poluvrijeme u Gudmeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poluvrijeme u Danskoj, domaćini odlaze na prednost od dva pogotka protiv Nexea.

30' Nije dobro, Pytlick se skroz razigrao i zabija dva pogotka. GOG sada po prvi put ima prednost od dva pogotka na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27' Melić iskorištava sedmerac i izjednačuje.

26' Prvo vodstvo za GOG... Melić promašuje udarac, a Zachariassen zabija novi pogodak za vodstvo od 19-18 za danski klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25' Serija od pet minuta bez pogodaka ne bi trebala skuplje koštati Nexe, a u međuvremenu je timeout zvao i trener kluba Branko Tamše.

24' Radost ipak nije predugo trajala. Domaćini su vezali čak četiri pogotka i time se ponovno vratili u susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' Jelinić iz kontre zabija za plus četiri za Nexe!

19' Vrhunska mini-serija Nexea! Vejin zabija svoj peti pogodak, dok Markušić iskorištava obranu Radovanića i zabija za pljus tri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18' S druge je strane Tollbring zabio još dva gola, a Pytlick je iz kuta smanjio na jedan razlike. Još se ne smije otpisati danskog doprvaka.

17' Prava serija Jaganjca i Jelinića. Jelinić je dodao dva, a Jaganjac još jedan pogodak. Njih su dvojica zabili posljednjih pet pogotka za Nexe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15' Opet Jaganjac... Vanjski igrač Našičana zabio je dva vezana pogotka i time donio Nexeu prvu prednost od tri pogotka na utakmici.

12' Izvrsni Vejin zabija svoj četvrti pogodak iz jednako toliko pokušaja i tako ispravlja promašeni zicer Jaganjca samo napad ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11' Sada i domaćini pokazuju malo inicijative. Laerke zabija za 7:7, dok je ranije rezultat približio Zachariassen sa svojim trećim pogotkom na utakmici.

7' Luka Moslalac zabija veoma potreban pogodak za Nexe koji ima igrača manje. Dva pogotka prednosti za Nexe.

6' Njega se čekalo - Halil Jaganjac zabio dva uzastopna pogotka za novo vodstvo Nexea od dva gola. Nažalost, Jaganajc je također zaradio i dvije minute isključenja nakon prekršaja u obrani.

5' Sada Tollbring i Pytlick vežu dva pogotka za GOG, koji izjednačuje rezultat na tri pogotka.

3' Anders Zachariassen izjednačuje rezultat za danski klub, ali Vejin veže još jedan pogodak za 2:1. Pridružio mu se među strijelcima i Janko Kević, koji donosi Nexeu dva pogotka razlike.

1' Vejin zabija prvi pogodak na utakmici koji ujedno donosi Nexeu i prvo vodstvo.

1' Počela je druga utakmica četvrtfinala Europske lige između Nexea i GOG-a.

Rukometaši Nexea igraju drugu utakmicu četvrtfinala Europske lige protiv GOG Gudmea u Danskoj u utorak u 18.45 minuta. Našički Gromovi su u prvom dvoboju na domaćem terenu uvjerljivo pobijedili favoriziranog protivnika s 32:27 te stvorili lijepu prednost pred uzvrat.

Usprkos prednosti od pet pogodaka iz prvog dvoboja, Nexe se nipošto ne bi smjelo opustiti, jer GOG je moćna momčad koja je ligaški dio danskog prvenstva završio na prvom mjestu. Imali su čak pet bodova više od bogatog Aalborga, momčadi koji je u skupini Lige prvaka u kojoj je bio i PPD Zagreb završio na prvom mjestu.

Danci imaju opake ofenzivne brojke

Ako to nije dovoljno upozorenje da opuštanja ne bi smjelo biti govore i GOG-ove ofenzivne brojke. Naime, momčad iz Gudmea zabija redovito preko 30 pogodaka u utakmicama Europske lige te su od 17 kontinentalnih dvoboja ove sezone u njih 11 išli preko te brojke.

Image
Rukometna Europska liga /

Mihić i Lučin na pragu Final Foura Europske lige, Benfica pregazila Gorenje

Image
Rukometna Europska liga /

Mihić i Lučin na pragu Final Foura Europske lige, Benfica pregazila Gorenje

Zanimljivo je da u slučaju kad ih se zaustavi ispod 30 pogodaka teško pobjeđuju pa su tako pobijedili samo jednu takvu utakmicu i to protiv Chehovske medvede u Gudmeu s 27:26. Uz poraz od Nexea su upisali poraz od Nantesa i Celja u pretkolu PL-a te još dva remija protiv Mors-Thya i još jednom protiv Nantesa.

Nakon poraza u Sloveniji pregazili Celje

Utakmica s Celjem se može donekle usporediti s ovim dvobojem protiv Nexea. Naime, Slovenci su bili bolji u domaćem susretom s 33:29 da bi na uzvratu u Danskoj teško stradali izgubivši s čak 11 pogodaka razlike. U toj utakmici je briljirao Matthias Gidsel s nevjerojatnih 13 pogodaka iz isto toliko udaraca. Srećom po Našičane, Gidsel zbog ozljede koljena neće igrati ni u uzvratu.

Na opuštanje ne pomišlja ni trener Nexea Branko Tamše.

"Rekao sam igračima da me zanima samo pobjeda pa makar jednim pogotkom prednosti. Mi smo ostvarili pet, ali ništa nije gotovo. Znamo šta nas čeka u Danskoj i idemo tamo igrati na pobjedu", komentirao je Tamše nakon dvoboja u Našicama.

Danci su izraziti favoriti, ali nešto će se pitati i Gromove

Najveća opasnost našem predstavniku bit će Jerry Tollbring, a uz njega su vrlo opasni Emil Madsen i Simon Pytlick. Nexe ako želi doći do plasmana na Final Four mora odigrati sjajnu obranu u još jednoj utakmici te pokušati nametnuti svoj ritam u napadu uz nadu da će biti dovoljno ubojiti u napadu.

Prvo ime Nexea je u utakmici odigranoj u Našicama bio je Halil Jaganjac koji je zabio 9 pogodaka, a sjajno su mu sekundirali Fahrudin Melić i Predrag Vejin s po 6 golova. Danci su, sudeći po prognozama kladionica, izraziti favoriti u ovom susretu no Gromovi zasigurno neće položiti oružje bez borbe.

Cijela Hrvatska s nestrpljenjem iščekuje jednu od najvažnijih utakmica našeg klupskog rukometa u posljednjih 15-ak godina.
Tekstualni prijenos susreta GOG Gudme – Nexe pratite na RTL.hr od 18.45.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo