Rukometna Europska liga / Mihić i Lučin na pragu Final Foura Europske lige, Benfica pregazila Gorenje

Image
Foto: profimedia.hr

Odigrani su prvi susreti četvrtfinala Europske lige, a uz Nexe važnu pobjedu su upisali i hrvatski reprezentativci Lovro Mihić i Tin Lučin na gostovanju u Švicarskoj

27.4.2022.
17:06
profimedia.hr
VOYO logo

Rukometaši Nexea pobijedili su u Našicama, u prvom četvrtfinalnom dvoboju Europske lige, danski GOG Gudme s 32-27 (16-14). Stekla je hrvatska momčad time vrlo lijepu prednost prije uzvrata koje je na rasporedu 3. svibnja.

Prvi strijelac Nexea bio je Halil Jaganjac s devet pogodaka, dok su po šest dodali Predrag Vejin i Fahrudin Melić. Vratar Nexea Mihailo Radovanović je imao 12 obrana. Na drugoj strani prvo ime je bio Jerry Tollbring sa sedam golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz dvoboj Nexea i GOG Gudmea odigrana su i preostala tri četvrtfinalna susreta Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalci jednom nogom u polufinalu

Najbolji posao je napravila portugalska Benfica koja je na domaćem terenu preokretom u drugom poluvremenu nadigrala velenjsko Gorenje s 36-29. Slovenska je momčad u prvom poluvremenu imala dva pogotka prednosti no Portugalci su u nastavak ušli furiozno te predvođeni srpskim dvojcem Kukić – Đorđić pregazili Gorenje.

Image
utakmica godine /

Velika pobjeda Nexea u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige, Halil Jaganjac nezaustavljiv za igrače danskog prvaka

Image
utakmica godine /

Velika pobjeda Nexea u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige, Halil Jaganjac nezaustavljiv za igrače danskog prvaka

Na uzvrat odlaze s prednošću od sedam pogodaka prednosti te će Slovencima trebati čudo na domaćem terenu kako bi se progurali na Final Four Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U redovima Benfice najefikasniji su bili Lazar Kukić s 8 i Petar Đorđić s 9 pogodaka dok je u dresu Gorenja ubojitiji bio Haseljić sa 6 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrtfinalni derbi otišao na stranu Magdeburga

Neutralna publika je s najviše nestrpljenja iščekivala derbi koji se igrao u Francuskoj između Nantesa i moćnog Magdeburga. Uspješnije je bila najbolja momčad Bundeslige te s gostovanja u Nantesu nosi kući prednost od tri pogotka prednosti nakon pobjede 25-28. I u ovom susretu smo vidjeli preokret u drugom dijelu u kojem su Nijemci nadoknadili dva gola zaostatka. Nantes je bio lišen pomoći ozlijeđenog Kirila Lazarova te će po svemu sudeći teško do završnice preko ponajbolje momčadi u Europi u ovom trenutku.

Kod Francuza najbolji je bio Valero Rivera Floch koji je postigao 6 pogodaka, a za Magdeburg su najefikasniji bili Islanđanin Omar Magnusson sa 6 i Tim Hornke s 5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wisla uspješna na teškom gostovanju u Švicarskoj

Najujednačeniji četvrtfinalni susret odigran je u Švicarskoj gdje su se susreli Schaffhausen i poljska Wisla Plock. Gosti su u ovom tijesnom ogledu bili uspješniji pobijedivši 31-33.  Tom su pobjedom Poljaci na pragu ponavljanja prošlogodišnjeg uspjeha i plasmana na završni turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarce je vukao Joan Canellas sa 7 pogodaka dok je kod Wisle Mihić zabio 6. U dresu Kadettena šest obrana je skupio Kristian Pilipović, a u poljskoj ekipi je Tin Lučin upisao 4 gola.

Podsjetimo, njemački Magdeburg je branitelj naslova Europske lige te je i ove godine prvi favorit za osvajanje titule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo