utakmica godine / Velika pobjeda Nexea u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige, Halil Jaganjac nezaustavljiv za igrače danskog prvaka

Image
Foto: pixsell

Nexe i GOG igraju od 20:45 u dvorani Kralja Tomislava u Našicama, a tekstualni prijenos pratite na našem portalu.

26.4.2022.
20:40
pixsell
VOYO logo

Rukometaši Nexea pobijedili su u Našicama, u prvom četvrtfinalnom dvoboju Europske lige, danski GOG Gudme s 32-27 (16-14). Stekla je hrvatska momčad time vrlo lijepu prednost prije uzvrata koje je na rasporedu 3. svibnja.

Utakmicu su bolje otvorili gosti koji su se prvi odvojili i poveli 4-2 i 5-3. No, hrvatska momčad je još bolje kontrirala Dancima. U 15. minuti Nexe je poveo po prvi puta dva razlike, a u 20. minuti je bilo i +3 za domaćina (11-8).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: pixsell

Nexe je potom održavao prednost od dva do tri gola razlike, na takav način se otišlo i na odmor (16-14), a u 40. minuti prednost se popela i na pet golova (21-16). Do kraja se plus hrvatskog sastava kretao uglavnom između tri i pet razlike, a sve je okončano s 32-27.

Prvi strijelac Nexea bio je Halil Jaganjac s devet pogodaka, dok su po šest dodali Predrag Vejin i Fahrudin Melić. Vratar Nexea Mihailo Radovanović je imao 12 obrana. Na drugoj strani prvo ime je bio Jerry Tollbring sa sedam golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: pixsell

UŽIVO

NEXE-GOG 32:27

21:00

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' KRAAAAAAAAAJ, Nexe je svladao GOG rezultatom 32:27.

56' Kakva igra Nexea u drugom poluvremennu, Danci ne znaju što ih je snašlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' Kević je uspješno zamjenio Melića na liniji sedmerca. Zabija za 25:21 vodstvo Nexea.

44' Sjajno je Melić predriblao Tollbringa i zabio za 22:18.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' Melić sjajno ostavlja kontru za Pribetića koji odvodi Nexe na prednost od pet razlike.

35' Nastavlja se dominacija Nexea, rezultat je 19:15

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' Nexe vodi na poluvremenu 16:14

29' Vejin zabija nakon time-outa za 16:14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29' Branko Tamše pozvao je svoj prvi time-out minutu prije kraja prvog poluvremena. 

25' GOG iskorištava igrača više i Tollbring smanjuje na 14:13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22' Sjajno prolazi Vejin i povečava prednost na 12:10.

14' Još jednom zabija Halil Jaganjac. Ovo je njegov četvrti pogodak na utakmici. Rezultat je 9:7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12' Sajna obrana Radovanovića i zatim izvrstan slalom i pogodak Halila Jaganjca. Rezultat je 8:7

10' Kako je samo hladan Fahrudin Melić. Ponovno je atraktivno realizirao sedmerac i Nexe je sada u vodstvu 6:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8' Silovito se sjurio prema golu Halil Jaganjac i zabio svoj drugi pogodak na utakmici.

7' Jelinić je sjajno izborio sedmerac i dvije minute, a Fahrudin Melić sjajno i atraktivno realizira najstrožu kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6' Sjajno veslanje Vejina i sada je rezultat 3:4 za GOG.

5'Janko Kević sjajno prolazi i smanjuje na 2:3. Melić je odmah zatim imao kontru no Hallgrimson sjajno brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2'Halil Jaganjac zabija prvi gol za Nexe. Rezultat je 1:1.

1' Počela je utakmica, Olsen je zabio u prvom napadu za Dance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nexe od 20:45 igra najvažniju utakmicu sezone. U sklopu četvrtfinala Europske lige dočekuju danski GOG. Danci su jedna od najboljih europskih momčadi, a u svojim redovima imaju reprezentativce Danske, Švedske i Islanda. 

Nexe je u osmini finala svladalo Eurofarm Pelister u obje utakmice i tako su Našičani pokazali kako su spremni za velike stvari. Sezona iz snova za klub iz Našica danas može postati još bolja jer je vrlo bitno s pozitivnim rezultatom otputovati u Dansku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
utakmica godine /

VIDEO Trener Nexea Branko Tamše najavio sutrašnju povijesnu utakmicu:'Naplatit ćemo ono što smo gradili cijele sezone'

Image
utakmica godine /

VIDEO Trener Nexea Branko Tamše najavio sutrašnju povijesnu utakmicu:'Naplatit ćemo ono što smo gradili cijele sezone'

Trener Branko Tamše izjavio je kako je za njih ova utakmica nagrada za cijelu sezonu. U ovoj sezoni Nexe je pobijedio PPD Zagreb u hrvatskom prvenstvu, pobijedili su Vardar u SEHA ligi i napravili sjajan rezultat u Europi.

Image

Nexe igra sjajan rukomet ove sezone. Svaku utakmicu iskoči drugi pojedinac i jednostavno je jako teško igrati protiv Nexea. Iako se kao glavna uzdanica ističe Halil Jaganjac koji igra sjajno u oba pravca kod trenera Tamšea, Danci se neće moći bazirati samo na njega. Nexeov glavni forte u ovoj utakmici bit će to što igra na domaćem terenu. Naime, Našičani su posljednji put u svojoj dvorani izgubili početkom trećeg mjeseca od izvrsnog Magdeburga, a prije toga tek od Veszprema u kolovozu prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamšeu je veliko pojačanje stiglo u obliku oporavljenog povremenog reprezentativca Janka Kevića, koji se vratio u drugoj utakmici protiv Pelistera. Kević zaista donosi jednu drugu dimenziju u napadu. Lopta putuje brže, vidi gdje se otvorio prostor i sjajno izgleda u kombinaciji s Jaganjcem kojem otvara puno prostora za udarac. Markušić je sjajna zamjena za Kevića jer njegova ratoborna igra "na glavu" stvara nemir u svakoj obrani.

Predrag Vejin mora imati svoj dan. Kada je raspoložen definitivno je jedan od najboljih pojedinaca u Našičkom klubu. Vratarski duo Nexea Kuzmanović i Radovanović sjajno izgledaju i od njih se očekuje da imaju odličan dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Obrambeno Nexe mora biti na razini. I to ne mislim obrambeno koliko moraju dobro trčati nazad kako bi spriječili tranziciju. Napadački ne smiju vrlo lako gubiti lopte, što im se znalo događati ove sezone, nego moraju igrati do gol šanse.

GOG u Našice dolazi u jako oslabljenom sastavu. Nema im, u ovim trenutcima, najboljeg desnog vanjskog na svijetu Mathiasa Gidsela, niti prvog vratara Bergeruda. Ipak, mladi Islanđanin Viktor Gisli Hallgrimsson odlično brani, tako da će Našičani morati biti konkretni u realizaciji. Kraće vrijeme je izvan pogona bio i vrlo bitni lijevi vanjski Pytlick koji se vratio prošlo kolo, no još nije na sto posto. također, Dancima nema prvog desnog vanjskog Madsena i prvog desnog krila Kildelunda.

Srednjeg vanjskog igra sjajni i iskusni Morten Olsen koji je izjavio da ide u mirovinu na kraju sezone. Bit će zanimljivo vidjeti može li Olsen odraditi cijelu utakmicu ovako visokog intenziteta.

Image

Iako im je rotacija vanjske linije dosta tanka, Danci su i dalje jako opasna momčad. Iz tranzicije su neumoljivi, puno trče i jako efikasno odigravaju kontre i polukontre. Jako su dobri u obrani, što i moraju biti ako žele održavati svoj sustav igre na tranziciju.

Nexe će zasigurno pokušati pretrčati Dance zbog njihove slabe rotacije. To je veliki rizik jer je jako hrabro pokušati pretrčati ekipu koja trči možda i najbolje na svijetu. Igrači Nexea su fizički jako spremni, no sada im slijedi pravi izazov.

Utakmicu pratite uživo na našem portalu od 20:45.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo