NAKON VELIKE DRAME: / Njemačka u sjajnoj utakmici izborila finale EP-a

Image
Foto: AFP, ATTILA KISBENEDEK

Njemačka je prvi finalist EP-a u Poljskoj i u finalu će čekati boljeg između Hrvatske i Španjolske. Nakon sjajne utakmice i produžetaka, Njemačka je slavila 34:33 protiv Norveške.

29.1.2016.
20:42
AFP, ATTILA KISBENEDEK
VOYO logo

Njemačku reprezentaciju su do pobjede predvodili Tobias Reichmann sa 10 golova, te Kai Hafner i Julius Kuhn sa po pet golova, dok je Andreas Wolff sakupio 10 obrana.

Kod Norvežana najefikasniji su bili Kristian Bjornesen s osam golova, te Magnus Jondal i Byarte Myrhol sa po pet golova. Sjajnu predstavu pružio je vratar Ole Erevik sakupivši 16 obrana, no to ipak nije bilo dovoljno za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemci posljednji put u finalu 2004. godine

Njemačka je posljednji put bila u finalu europskog prvenstva 2004. u Sloveniji kada je osvojila svoje jedino zlato pobijedivši Sloveniju (30:25). U finalu su bili i 2002. godine u Švedskoj gdje su izgubili od domaćina (31:33). Norvežanima je već sam ulazak u polufinale bio najveći uspjeh na europskim prvenstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom polufinalu sastaju se Hrvatska i Španjolska.

Doznali smo i pobjednike u susretima za poredak od petog do osmog mjesta. Francuska je peta nakon pobjede protiv Danske (29:26), dok je Poljska osvojila sedmo mjesto nakon pobjede protiv Švedske (26:24).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo