Sjajne vijesti za Karabatića: 'Nemamo razloga ne vjerovati'

'Nemamo razloga ne vjerovati riječima Nikole i Issama. Rekli su nam u oči da se nisu kladili", izjavio je predsjednik Montpelliera Remy Levy koji je vratio Karabatića u momčad.

30.10.2012.
15:14
VOYO logo

Nikola Karabatić vratio se u svijet rukometa! Prvi put nakon što je izbila afera oko klađenja i mogućeg namještanja utakmica u francuskom prvenstvu, nekad najbolji rukometaš svijeta odradit će trening sa svojom momčadi jer mu je njegov klub Montpellier odlučio ukinuti suspenziju.

Vijest je objavio predsjednik kluba Remy Levy, a Karabatića je klub pomilovao nekoliko dana nakon što mu je sud ukinuo zabranu kontakta s momčadi i ljudima iz Montpelliera koja je nametnuta zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Osim Karabatića, u momčad je vraćen i Issam Tej, dok je Levy najavio da mlađeg Karabatića, Luku, čeka disciplinska akcija. "Nemamo razloga ne vjerovati riječima Nikole i Issama. Rekli su nam u oči da se nisu kladili", poručio je Levy koji je još jednom naglasio: "Igrači koji se klade protiv svoga kluba nisu vrijedni nositi majicu Montpelliera."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski izbornik Claude Onesta pozvao je Karabatića za kvalifikacijske utakmice za Euro 2014. koje se igraju ovog tjedna, protiv Litve (četvrtak) i Turske (nedjelja). Pod optužbom za namještanje susreta i sudjelovanje u kladioničarskoj aferi Karabatić nije igrao od 29. rujna i utakmice Montpelliera i PSG-a, nakon koje je uhićen. "Vidjet ćemo u kakvom je stanju i onda ću odlučiti. Rekao mi je da je trenirao. Čim je dobio odobrenje za povratak u klub postao je dostupan. Ja nisam niti odvjetnik, niti sudac, ja sam izbornik i obavljam svoj posao. Nakon odluke predsjednika Montpelliera o vraćanju Nikole u kadar, poslao sam mu poziv i obavijestio sam klub koji je dao odobrenje", rekao je Onesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo