KRAJ DOMINACIJE KARABATIĆA I DRUŠTVA: / Danski rukometaši slave prvo olimpijsko zlato u povijesti

Image
Foto: AFP, JAVIER SORIANO

Danski rukometaši prvi su put u povijesti osvojili zlatnu olimpijsku medalju.

21.8.2016.
20:34
AFP, JAVIER SORIANO
VOYO logo

U prvom smo poluvremenu gledali izjednačeni dvoboj, a u posljednje je dvije minute Danska pobjegla na plus dva (16-14), što je prednost s kojom je otišla na odmor. U nastavku Danci nisu ispuštali prednost. U 49. minuti su imali su velikih 25-20, ali aktualni svjetski prvaci se nisu predavali i smanjili su na svega gol zaostatka (26-25). Danci su, međutim, nakon toga otišli na 28-25 i povratka za Francuze više nije bilo.

Nijemcima bronca

Dance je do najvećeg uspjeha u povijesti predvodio Mikkel Hansen s osam golova, dok su Lasse Svan, Kasper Sondergaard, Morten Olsen i Henrik Toft Hansen dodali po četiri. Kod Francuza su najefikasniji bili Michael Guigou sa šest, Nikola Karabatić s pet i Daniel Narcisse s četiri gola. Sjajni Thierry Omeyer je skupio 15 obrana, ali ovaj put to nije pomoglo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoboju za treće mjesto europski prvak Njemačka je pobijedila Poljsku 31-25 (17-13). Njemačkoj je ovo četvrta olimpijska medalja, ali prva bronca. Posljednju medalju njemački rukometaši osvojili su u Ateni 2004. gdje su u finalu izgubili od Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo