U petak na RTL-u / Kauboji uoči ždrijeba: 'Prije svega sve ovisi o nama; bit će to jako borbena Hrvatska'

Svi rukometni putevi u petak vode u Zagreb, gdje će ždrijeb skupina Europskog prvenstva odrediti protivnike Hrvatske. Pogledajte što uoči ždrijeba poručuju hrvatski igrači

21.6.2017.
19:14
VOYO logo

U jeku porečkih priprema glave rukometaša lagano se okreću prema Zagrebu. Dva dana ostala su do velikog ždrijeba. Koga će im ples kuglica dodijeliti, nije im bitno jer do zlata ionako vode samo pobjede.

"Ako bude teže grupa na početku i ako je riješimo onda, naravno, u drugom dijelu možda imamo nijansu lakši posao. Prije svega sve ovisi o nama, o našoj uigranosti i kvaliteti i mislim da pred našom publikom i pred prepunim dvoranama ne bi trebali imati straha", kazao nam je reprezentativac Marino Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A jasno je da straha nema ni sada. Červar ima sve igrače na raspolaganju, tek su poštedu dobili Cindrić i Musa, dok će Duvnjak ostati na rehabilitaciji u Kielu. Sve mora biti spremno za europsku elitu u siječnju, Červar dobro raspoloženje nije krio ni dok su igrači davali izjave.

"To su sve naši stari poznanici, vidjeli smo dosada na prvenstvima koliko je bilo teško igrati s njima, ali kažem, sada imamo malu prednost. Mislim da je Hrvatska sad u nekoj ulozi favorita", tvrdi Igor Karačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to je zadatak Line Červara, zato je i doveden. Metode rada onim iskusnijima, poznate su. Kakvoj se Hrvatskoj onda možemo nadati u siječnju?

"Jako borbenoj, jednoj kompaktnoj Hrvatskoj, koja će sigurno ostaviti dobar trag. Kod Lina nema nikad lagano, stvarno smo dobro odradili ovih deset dana i na visokom nivou", rekao nam je Jakov Gojun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebamo igrati jaku obranu, postizati lake golove kroz polukontru i kontru i to je to, igrat ćemo maksimalno iznad svojih mogućnosti", najavljuje Marko Mamić.

A tko će te mogućnosti testirati doznat ćemo za dva dana. Prijenos ždrijeba pratite na RTL-u u petak od 19 sati. Prvi donosimo reakcije Line Červara i igrača.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo