KAUBOJI TRAŽE ODLAZAK NA OLIMPIJSKE IGRE: / `Sposobni smo za velike stvari`

Image

Dvojica iskusnih hrvatskih rukometnih reprezentativaca Ivan Čupić i Jakov Gojun u četvrtak su, uoči puta u danski Herning, istaknuli da vjeruju da će izboriti plasman na Olimpijske igre u Riju.

7.4.2016.
16:45
VOYO logo

"Moramo odraditi dobar turnir i plasirati se na Olimpijske igre, a mislim da imamo kvalitetu za to i da možemo do Rija. Vjerujem da ćemo pokazati da smo sposobni za velike stvari", izjavio je Čupić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski rukometaši će prvu utakmicu odigrati u petak, 8. travnja, protiv reprezentacije Danske (20.30 sati). Drugi protivnik bit će Bahrein 9. travnja u 18 sati, dok je posljednji susret 10. travnja u 18 sati protiv Norveške. Dvije najbolje momčadi plasirat će se na OI.

"U tri dana čekaju nas tri teške utakmice. Počinjemo s domaćinima i očekujemo punu dvoranu, bit će pritisak na njima, ali i na nama. Norveška nam je zadnji protivnik i mislim da će se mnogo toga odlučivati baš u toj utakmici. Na nedavnom Europskom prvenstvu u Poljskoj, kada smo igrali za broncu, bili smo bolji od njih, pa vjerujem da će i ovaj puta ta zadnja utakmica otići na našu stranu", dodao je hrvatski krilni rukometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Željko Babić u Dansku je poveo 21 rukometaša, a reprezentativcima je u srijedu naknadno priključen Lovro Mihić, lijevo krilo PPD Zagreba. On je pozvan u reprezentaciju jer smo na poziciji lijevog krila imali samo Manuela Štrleka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurni u odlazak na Igre

"Mislim da smo se dobro spremili u ovih nekoliko treninga koje smo odradili u Ivanić Gradu i na kvalifikacijski turnir odlazimo s dosta samopouzdanja. Protiv Danske igrat ćemo pred 15.000 njihovih navijača. Slijedi Bahrein, koji je najslabija momčad na turniru, te na kraju Norveška. To je reprezentacija koja napreduje iz dana u dan i sve je ozbiljniji protivnik. Iako nas čekaju tri teške utakmice, očekujem plasman na Olimpijske igre u Riju", napomenuo je najbolji hrvatski obrambeni rukometaš Jakov Gojun.

Popis reprezentativaca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VRATARI: Ivan Pešić (Meškov Brest), Filip Ivić, Ivan Stevanović (oba PPD Zagreb)

KRILA: Manuel Štrlek (Kielce), Ivan Čupić (Kielce), Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Lovro Mihić (PPD Zagreb)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRUŽNI NAPADAČI: lija Brozović (THW Kiel), Krešimir Kozina (Flensburg), Marino Marić (Melsungen)

VANJSKI IGRAČI: Marko Kopljar (Barcelona), Luka Šebetić (PPD Zagreb), Denis Buntić (Kielce), Igor Karačić (Vardar), Luka Cindrić (Vardar), Domagoj Duvnjak (THW Kiel), Marko Mamić (Dunkerque), Ivan Slišković (Veszprem), Jakov Gojun (Füchse Berlin), Stipe Mandalinić, Domagoj Pavlović (oba PPD Zagreb).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo