veliko ime u sudačkom svijetu / Jedan od najrelevantnijih rukometnih sudaca za RTL.hr o utakmici Nexe - PPD: 'Nepravilnosti su očigledne'

Image

Utakmica od prije dva tjedna je nakon objave snimke ponovno došla u središte javnosti.

21.5.2022.
10:41
VOYO logo

U subotu će se dva najveća hrvatska kluba ponovno susresti u sklopu razigravanja za prvaka Hrvatske. Sustav natjecanja je takav da tko prvi dođe do tri prvenstvene pobjede (trenutačno je 1-1), bit će prvak. Posljednja utakmica u Kutiji šibica donijela je mnogo kontroverzi. Najprije je javnost zaintrigirala činjenica kako neće biti apsolutno nikakvog prijenosa najveće utakmice hrvatskog rukometa, zatim su se pojavile špekulacije o tome kako navijači iz Našica nisu mogli kupiti ulaznice za utakmicu, a na posljetku su Našičani optužili sudačku komisiju kako je ponovno dodijelila pristrane sudce.

Image

VIDEO, Pogledajte snimku kontroverzne utakmice između PPD Zagreba i Nexea: 'Ovo je 17 pogrešnih sudačkih odluka'

Image

VIDEO, Pogledajte snimku kontroverzne utakmice između PPD Zagreba i Nexea: 'Ovo je 17 pogrešnih sudačkih odluka'

Snimka utakmice, koja se nije prenosila, stigla je u Hrvatski rukometni savez, a Našičani su izdvojili čak 17 situacija u kojima smatraju da su ih suci Jurinović i Mrvica oštetili. Nakon samo nekoliko dana pauze ponovno se zakotrljala priča o sukobu na relaciji Nexe - PPD Zagreb, odnosno cijelog rukometnog saveza. Našičani su u javnost pustili dosta čvrst dokaz u svoje tvrdnje. Ipak, sudačke odluke u rukometu su vrlo teške za komentirati pa smo odlučili kontaktirati jednog od najboljih sudaca u povijesti s ovih prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodan Višekruna počeo je suditi 1981. godine i sudio je, kako sam kaže, točno 1408 utakmica. Svoju karijeru završio je na najbolji način. Sudio je finale Lige prvaka 2009. godine između Ciudad Reala i Kiela. Sudjelovao je kao sudac na svim velikim natjecanjima od 2006. godine. Sudio je ukupno dva finala Lige prvaka i u oba finala igrali su isti protivnici. Višekruna se odazvao na naš poziv i komentirao video koji su objavili Našičani.

"Ja ne mogu prosuditi kakav je bio kriteriji suđenja jer nisam bio u mogućnosti pogledati utakmicu, no ono što sam vidio iz onog videa, onih sedamnaest sudačkih odluka, mogu procijeniti da kriterij nije bio nepristran. Pazite, to su suci koji znaju suditi, oni imaju iskustva u međunarodnim utakmicama i oni su odlični suci. No, ovih sedamnaest sudačkih odluka je pogrešno i slobodno mogu reći da kriterij nije bio ujednačen. Ja kao sudac mogu reći kako je takvo suđenje apsolutno neprihvatljivo", pomalo nam je ljutito komentirao Višekruna

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo