Liga prvaka / Ivan Čupić zabio 11 u porazu protiv Aalborgu: 'Koštalo nas je par dječačkih gluposti...'

Image
Foto: pixell.hr/Marko Lukunic

Zagrebu je za osvajanje šestog mjesta bio potreban barem bod

10.3.2022.
8:08
pixell.hr/Marko Lukunic
VOYO logo

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su sa 25-31 (13-16) na gostovanju kod danskog Aalborga u utakmici posljednjeg kola skupine A EHF Lige prvaka, čime su ostali na sedmom mjestu i bez plasmana u osminu finala.

Nakon dvoboja svoje utiske s ove ključne utakmice podijelio je briljantni Ivan Čupić koji je s 11 pogodaka bio najbolji strijelac susreta. No ni njegova izvanserijska partija zagrebašima nije bila dovoljna protiv moćnih Danaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Aalborg je na kraju zasluženo pobijedio. Presudila je njihova duga klupa. Zbog toga su nas uspjeli stisnuti na početku prvog i drugog dijela tako da se u nekim fazama utakmice nismo mogli kvalitetno mijenjati. Razlog leži u tome što smo imali slabiju rotaciju i nešto povreda. Na kraju je utisak, kada sagledamo cijelu Ligu prvaka, da smo trebali i morali biti među šest koji idu dalje", kazao je iskusni hrvatski reprezentativac u redovima PPD Zagreba.

'Treba se koncentrirati na nastavak sezone'

Objasnio je Čupić i što je nedostajalo Zagrebu da dođe do pozitivnijeg rezultata u ovogodišnjoj Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Liga prvaka /

Nije pomoglo ni Čupićevih 11 golova: PPD Zagreb pao u Danskoj i ostao bez osmine finala Lige prvaka

Image
Liga prvaka /

Nije pomoglo ni Čupićevih 11 golova: PPD Zagreb pao u Danskoj i ostao bez osmine finala Lige prvaka

"Koštalo nas je par dječačkih gluposti, uigravanje u prvih par utakmica, nekoliko nesretnih prosutih bodova. Na kraju nismo među 16 i što je tu je. Sezona ide dalje. Sad se moramo pokrpati za nastavak sezone, koncentrirat se na prvenstvo, kup i SEHA ligu ako je bude", zaključio je Čupić

Zagrebu je za osvajanje šestog mjesta bio potreban barem bod, uz uvjet da norveški Elverum izgubi na gostovanju kod skopskog Vardara 1961.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Danci nisu željeli propustiti priliku da pobjedom pred svojim navijačima osiguraju osvajanje prvog mjesta u skupini s bodom više od njemačkog Kiela koji se uz Aalborg izravno plasirao u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo