Hrvatska je u infarktnoj završnici pobijedila Portugal s rezultatom 25:24. Kauboji su u jednome trenutku u potpunosti potonuli, ali su se uspjeli vratiti i osigurati prvu pobjedu na ovom kvalifikacijskom turniru.

"Šta reći, presretni smo, mi ne znamo bez drame očigledno. Pokazali smo da smo dobri u tim trilerima, tako je to u sportu. Vidjeli smo nervozno prvo poluvrijeme gdje smo fulali puno zicera i bacali njima lopte u ruke. U drugome poluvremena smo s obranom uspjeli doći do lakih golova i na kraju smo okrenuli utakmicu", rekao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat pa nastavio:

"Promašili smo dosta izrađenih šuteva, probali smo s nešto bržom postavom, ali na kraju smo posegnuli za zadnjim rješenje, za Pavlovićem. Mučili se jesmo, ali na kraju se dokazalo da je obrana ono što nas čuva", kazao je Horvat.

Što bude, bit će

Vidjeli se da je izbornik još uvijek pod dojmom pa je rekao:

"Emocije još lete tu okolo, treba ih prvo poloviti, ispričavam se gledateljima, vjerojatno su naviknuli na ovakve utakmice. Sigurno je da će Francuzi igrati 100 posto sutra protiv Portugala tako da će Francuska odigrati na svome maksimumu", rekao je za kraj.

Igrač utakmice bio je Ivan Čupić s 9 golova.

"Jučer se do kraja lomila utakmica, danas također - jučer iz plusa u minus, a danas iz minus u plus. Koncentracija je bila na nivou, ali i energija", rekao je Ćupić pa nastavio:

"Dosta je bilo sedmeraca, znači da je ekipa nešto napravila. Svi dobivaju priliku i mislim da igramo dobro, imamo sutra još jednu utakmicu. Uvijek ima napretka, sigurno nam nedostaje kontinuiteta i da smo konkurentni 60 minuta. Morate znati da je Portugal igrao jučer u 18 h, a mi u 21 h tako da su oni imali više vremena za odmor. Mi smo došli raditi dobar turnir, odraditi sutra dobru utakmicu i nadam se pobijediti. Što bude, bit će", zaključio je Ćupić.

Kaubojima preostaje još utakmica protiv Tunisa u nedjelju, a prve dvije ekipe iz skupine izborit će plasman na Olimpijske igre u Tokiju.