A SAD U RIO PO ZLATO: / Briljantnom igrom hrvatski rukometaši izborili su Olimpijske igre

Image
Foto: AFP, MARWAN NAAMANI

Hrvatska rukometna reprezentacija plasirala se na Olimpijske igre u Rio de Janeiru nakon što je u odlučujućem susretu kvalifikacijskog turnira u Herningu svladala Norvešku 27-21 (14-7).

10.4.2016.
20:00
AFP, MARWAN NAAMANI
VOYO logo

Ključni dvoboj za odlazak na Olimpijske igre rukometaši izbornika Željka Babića otvorili su savršeno, imali su prednost od 5:0, potom 8:1 i sve do 21. minute utakmice tek tri primljena gola. U tim je trenucima na golu Hrvatske naprosto briljirao Ivan Stevanović koji je u prvom poluvremenu skupio dvanaest obrana i samo zahvaljujući manjoj nesmotrenosti na odmor se otišlo sa sedam razlike. Daleko od kritike, hrvatski rukometaši nisu je zaslužili niti u jednom trenutku ovako važne utakmice. Nakon slabe igre protiv Danske, jednakog takvog prvog poluvremena protiv Bahreina (potom i vrlo dobrog drugog), Hrvatska je pokazala lice kakvo se od nje očekuje i na olimpijskoj smotri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilika je tu

Teško savladivi Stevanović sakupio je 17 obrana do kraja utakmice, a u posljednjih pet minuta tri je još dodao i Ivan Pešić, a sve to znači da su čuvari hrvatske mreže u Herningu imali prosjek od 16 obrana po utakmici i bili velika prevaga na ovom važnom turniru. Što se strijelaca tiče, Domagoj Duvnjak postigao je šest pogodaka, Luka Šebetić uhvatio seriju pred kraj utakmice i stigao do njih četiri, baš kao i Ivan Čupić i Denis Buntić. Magnus Jondal postigao je šest, a Kristian Bjornesen pet golova za Norvešku koja je tijekom cijele utakmice igrala podređenu ulogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskoj sada predstoji pripremiti se za turnir na kojem će u lov na treće olimpijsko zlato. Atlanta 1996. i Atena četiri godine potom bili su vrhunac prošlih generacija. Uslijedilo je propuštanje odlaska u Sydney, potom četvrto mjesto u Pekingu 2008. i bronca osvojena u Londonu prije četiri godine. Nova prilika za odličje, zahvaljujući zaista sjajnoj igri reprezentacije u nedjelju, ponovno je tu.

Hrvatska - Norveška 27:21 (14:7)

HRVATSKA: Stevanović, Pešić; Marić 1, Duvnjak 6, Kopljar, Gojun, Horvat 2, Buntić 4, Štrlek 2, Čupić 4 (2), Pavlović, Kozina 1, Mamić 2, Cindrić, Šebetić 4, Sliškovi 1ć

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NORVEŠKA: Erevik, Espen; Sagosen 3, Kristensen, Myrhol 1, Hykkerud, Overby, Mamelund, Rambo, Jondal 6 (4), Bjornsen 5, Andre, Gullerud 3, O'Sullivan 1, Reinkind 2, Hansen

IGRAČ MANJE: Hrvatska 8 minuta, Norveška 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SEDMERCI: Hrvatska 2/5, Norveška 4/5

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo