ODUŠEVILA GA PUBLIKA / 'Kada pogledam rezultat boli me glava': Izbornik Horvat nakon pobjede otkrio veliki problem hrvatske reprezentacije

Hrvatska muška rukometna reprezentacija pobijedila je izabranu vrstu Sjeverne Makedonije sa 40-34 (22-19) u prvoj utakmici Croatia Cupa pred do kraja ispunjenim tribinama dvorane Žatika u Poreču

6.1.2023.
22:13
VOYO logo

Croatia Cup je posljednji pripremni turnir uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu koje je na rasporedu od 11. do 29. siječnja, a domaćini su Švedska i Poljska.

Image
POSLJEDNJE PRIPREME /

Hrvatska na krilima nezaustavljivog Martinovića svladala mlađahnu Makedoniju: Sjajna predstava Kauboja uoči SP-a

Image
POSLJEDNJE PRIPREME /

Hrvatska na krilima nezaustavljivog Martinovića svladala mlađahnu Makedoniju: Sjajna predstava Kauboja uoči SP-a

Najbolji strijelac Hrvatske bio je Ivan Martinović sa osam pogodaka iz osam udaraca. Paolo Kraljević je postigao šest golova, a Igor Karačić pet. Po četiri puta su mrežu pogađali Lovro Mihić i Filip Glavaš. Kod Makedonaca su najbolji bili Dejan Manaskov sa devet golova i Filip Kuzmanovski sa sedam pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dojmove je nakon utakmice za RTL podijelio izbornik Hrvoje Horvat.

"Prije svega atmosfera je nevjerojatna, hvala navijačima, ovo je stvarno iznenađenje, puna dvorana u Puli i sada u Žatici, stvarno je lijepo igrati i sigurno je dodatni motiv dečkima za dalje", započeo je izbornik pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada pogledam rezultat boli me glava, iako smo zabili 40 golova, nismo bili defenzivno dobri, nije opravdanje, teške noge, dečki su trenirali, dali sve od sebe, umor je strašan. Obrana se igra nogama, a ne rukama, i to je bio problem, nismo bili pokretljivi. Dopustili smo protivniku da nam igra unutar devet metara i tu treba staviti naglasak u ovoj utakmici."

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/88110d7c-7ed4-11ec-9b91-4a92f9abb92d/original

"Zabili jesmo nekoliko lakših golova, no ne smije nam patiti obrana zbog tranzicije prema naprijed. Vidjeli smo koliko je odbijenih lopti otišlo u ruke protivnika, jednostavno to se ne smije dešavati. Imamo odlične vratare, u dobroj su formi, to se ne smije dešavati. Ne smije nam patiti obrana na uštrb tranzicije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju nas čeka Izrael.

"Plan nam je bio podijeliti minutažu jer su dečki odradili jake treninge. Svi su opravdali očekivanja u napadačkom dijelu, no moramo popraviti obranu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu (20.15 sati) je na Croatia Cupu na rasporedu utakmica Izrael - Sjeverna Makedonija, a u nedjelju (20.15 sati) će turnir biti zaključen dvobojem Hrvatske i Izraela. Sve uz prijenost na RTL 2.

Izabranici Hrvoja Horvata će prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu odigrati u petak, 13. siječnja (20.30 sati) protiv reprezentacije Egipta, a domaćin skupine G je švedski Joenkoeping. Tamo će se hrvatski rukometaši još susresti s reprezentacijom SAD-a (15. siječnja) i reprezentacijom Maroka (17. siječnja). Tri najbolje reprezentacije će nastaviti natecanje u drugom dijelu grupne faze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko rukometno prvenstvo za muškarce na rasporedu je od 11. do 29. siječnja, a više od pedeset napetih i atraktivnih utakmica gledatelji će moći pratiti na glavnom kanalu RTL-a, zatim na kanalu RTL2 te online platformi PLAY.

U videu pogledajte što je rekao i najbolji strijelac Hrvatske Ivan Martinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo