HRVATSKI RUKOMETAŠI IZBORILI SVJETSKO PRVENSTVO: / Kauboji po prvi puta izgubili od Crne Gore

Image
Foto: PIXSELL

Nastupit ćemo na Svjetskom prvenstvu u siječnju sljedeće godine

14.6.2018.
21:45
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska muška rukometna reprezentacija izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se u siječnju sljedeće godine održati u Danskoj i Njemačkoj iako je u uzvratnom susretu kvalifikacija izgubila od Crne Gore u Podgorici sa 31-32 (14-18). No, kako je prvi dvoboj u Osijeku prije pet dana završio uvjerljivom pobjedom Hrvatske od 32-19, Hrvatska je plasman na SP izborila s ukupnih 63-51.

KAUBOJI U PODGORICI: Červar ostavio trojicu u Zagrebu: ‘Nismo ovdje došli braniti prednost’

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bili su Zlatko Horvat sa sedam i Manuel Štrlek sa šest golova, dok su Crnu Goru predvodili Vujović s devet i Božović sa sedam pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski su rukometaši u susret u Podgorici krenuli vrlo loše, poglavito u obrani pa su Crnogorci vrlo brzo stigli do četiri pogotka prednosti od 7-3. Osim što nisu mogli spriječiti pogodak u niti jednom crnogorskom napadu, izabranici Line Červara su lošim dodavanjima gubili lopte u napadu i to u situacijama kada je hrvatski gol bio prazan, pa su domaćini pogađali i praznu mrežu.

Propadanje Hrvatske nastavilo se sve do 17. minute kada je bilo već i zabrinjavajućih 13-6 za Crnu Goru. Ipak, do odmora je Hrvatska zahvaljujući boljoj igri u obrani koja je rezultirala brzim protunapadima prvenstveno preko Štrleka smanjila na 18-14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je Hrvatska uspjela dostići, pa nakratko čak i prestići Crnu Goru, u 50. minuti bilo je 26-26, a u 52. 27-26 za Hrvatsku, ali domaći su ipak bolje odigrali završnicu te u šestom pokušaju po prvi put pobijediti Hrvatsku. Pobjednički pogodak postigao je Vujović iz sedmerca po isteku vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo