Bravo majstori! Srbija torpedirana!

Hrvatska je vratila Srbiji za poraz u polufinalu Europskog prvenstva prije šest mjeseci. U drugom kolu skupine B Olimpijskih igara Kauboji su razbili Orlove sa 31:23.

31.7.2012.
9:48
VOYO logo

Hrvatska je došla do druge pobjede na turniru i tako potvrdila da je spremna za velike stvari. Srbija je jedino vodstvo u dvoboju imala u sedmoj minuti (2:1), ali Golužini su izabranici uzvratili serijom 4:0 (po dva pogotka Duvnjaka i Štrleka) i krenuli u slamanje otpora europskih doprvaka.

Čuvala je Hrvatska prednost do poluvremena, a na odmor je otišla s plus četiri (13:9) u džepu. Poslije povratka iz svlačionica Srbi su malo zaprijetili. U nekoliko su navrata došli na samo dva pogotka zaostatka, posljednji put kod 19:17. Tada je na hrvatska vrata umjesto Mirka Alilovića stao Venio Losert i krenuo je uragan naše reprezentacije. Hrvatski barjaktar na otvaranju Igara je bio sjajan na golu, a njegovi su suigrači kontranapadima “razbijali” suparnika. Prednost je rasla iz minute u minutu, sve do plus osam s koliko je na koncu i završila utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osam je pogodaka za Hrvatsku (tri iz sedmeraca) ubilježio Ivan Čupić, po pet su dodali Manuel Štrlek i Igor Vori, a po četiri Blaženko Lacković i Domagoj Duvnjak koji je skupio i pet asistencija. Sjajni Losert je obranio osam od 14 udaraca (57 posto), a sedam je obrana upisao i Alilović. U srpskom je dresu sa šest golova najefikasniji bio Marko Vujin.

U 3. kolu hrvatske rukometaše u četvrtak (15.30 sati) očekuje dvoboj protiv Mađarske koja je s 22:19 pobijedila Južnu Koreju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo