ŽELE DO OMJERA 3-3 / Hrvatice žele pobijediti Austriju prije nego se oproste od SP-a: 'Mi to znamo i mi to možemo'

Katarina Ježić kazala je da se njene suigračice i ona moraju dobro pripremiti za Austrijanke

11.12.2021.
21:50
VOYO logo

Želimo pobijediti Austriju i otići s ovog svjetskog prvenstva uzdignute glave, slažu se izbornik ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić i njegove igračice nakon što su u petak porazom od (23:27)  Španjolske ostale bez izgleda za plasman u četvrtfinale

"Ne želim razmišljati ni o čemu drugom, nego o pobjedi protiv Austrije i da s omjerom 3:3 odemo kući. Mi to znamo, mi to možemo i mi ćemo to napraviti", rekao je Šoštarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuvši se Austriju, sljedećeg suparnika Hrvatske na SP u Španjolskoj, Šoštarić je istaknuo kako su se u tu reprezentaciju vratile neke igračice koje su od početka turnira bile u izolaciji zbog koronavirusa, ali da je pitanje, s obzirom da su cijelo vrijeme bile u izolaciji, koliko one fizički mogu izdržati utakmicu.

"Dugo su držale Japan, ali fizički nisu izdržale. Ono što je bitno kod Austrije je da primaju puno golova i puno zabijaju. Mi moramo tu utakmicu dobiti obranom sa što više laganih golova", istaknuo je izbornik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'One su fizički jače'

Katarina Ježić kazala je da se njene suigračice i ona moraju dobro pripremiti za Austrijanke.

"One igraju brz rukomet i fizički su jače od ostalih ekipa. Sad su im se vratile neke igračice, ali bile su deset dana zatvorene u hotelu. Mi moramo pripremiti taktiku i biti spremne na sve", rekla je kapetanica reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Debelić priželjkuje pobjedu u zadnjoj utakmici na SP kako bi se zajedno sa suigračicama vratila uzdignute glave u domovinu.

"Sad imamo dan odmora. Moramo se spremiti za Austriju, pobijediti ih i otići uzdignute glave s ovog prvenstva", zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska bez tri igračice

Hrvatska je jučer u Torrevieji pred 2.000 gledatelja izgubila 23:27 od Španjolske čime je kolo prije kraja izgubila izglede za plasman u četvrtfinale.

Jučer su prije utakmice pozitivne na testiranju bile direktorica i fizioterapeutkinja hrvatske ženske rukometne reprezentacije, dok su u ponedjeljak pozitivne bile vanjske igračice Ćamila Mičijević i Ivana Dežić, a zatim je PCR test pokazao da je inficirana i Dora Krsnik. Njih tri se otada nalaze zatvorene u sobama u hotelu u Castellónu, gradu u kojem je Hrvatska igrala početne tri utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je prvenstvo otvorila porazom u grupi od Brazila, da bi onda slavila protiv Paragvaja. U trećoj utakmici u skupini poražena je od Japana. Nakon toga je u drugoj fazi natjecanja, prije poraza od Španjolske, pobijedila Argentinu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo