HORVAT ZA NET.HR OTKRIO TRENUTNO NAJVEĆI PROBLEM HRVATSKE: / 'Smiješno mi je sad pričati o smjeni generacija'

Image

Horvatova misija gotovo je nemoguća, a prostor za grešku je jako malen.

30.1.2021.
7:00
VOYO logo

U petu godinu svog mandata ušao je Hrvoje Horvat u našičkom Nexeu, a jučer se morao od svojih igrača oprostiti. Emocije nisu mogli skriti, Horvat je u tom klubu postao ikona, obožavan od navijača i igrača, a sad ga čeka vrhunac karijere - mjesto izbornika hrvatske rukometne reprezentacije.

Dugo je Hrvoje Horvat mlađi bio "čovjek iz sjene". Pomoćni trener u reprezentaciji, vođa druge najjače momčadi u Hrvatskoj, a gotovo je nemoguće bilo spomenuti njega a da se ne spomene njegovog oca Hrvoja Horvata koji je istinska hrvatska rukometna legenda. No, u kakvim god sjenama da je bio dosad, imenovanjem za izbornika hrvatske rukometne reprezentacije u ovakvom trenutku sva su svjetla reflektora usmjerena u njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći problem - zdravstveni kartoni

Hrvatska nije ušla među najboljih osam rukometnih zemalja svijeta, a to nam se dosta dugo nije dogodilo. Horvat nam je otkrio koji će biti njegovi prvi koraci u izborničkom poslu.

"Prvi korak bit će nam analiza stanja, da vidimo koje stvari možemo poboljšati. Trenutno nam je najveći problem činjenica da imamo puno poluozlijeđenih igrača. Moramo se konzultirati s doktorima da vidimo na koga možemo računati", rekao nam je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Javnost ima pravo kritizirati'

Ako ste pogledali komentare na društvenim mrežama na dan Horvatovog imenovanja, vidjeli ste da je tu bilo svačega. Kandidati su, uz Horvata, bili Slavko Goluža i Ivano Balić, dva velika rukometna imena, puno poznatija od Horvata, pa se nisu baš svi s time složili. Horvata smo pitali misli li da će javnost imati manje strpljenja s njim nego što bi imala s, na primjer, Balićem kao izbornikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mislim da će to biti tako, ali neće mi to biti problem. Javnost ima potpuno pravo kritizirati naše greške. Ja neću griješiti pa nitko neće imati što ni komentirati, haha“, rekao je u šali novi hrvatski izbornik.

Horvat, kako smo rekli, preuzima reprezentaciju u teškom periodu, jednom od najtežih posljednjih godina. Kao jedno od rješenja za "osvježavanje" reprezentacije nametala se smjena generacija koju bi trebalo provesti. Izbornik Horvat, koji uskoro ima kvalifikacije za Olimpijske igre, ne misli da se o tome treba pričati prije Olimpijskih igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo za nešto više od mjesec dana nove utakmice i bilo bi smiješno sad govoriti o nekoj smjeni generacija. U ovom trenutku za Hrvatsku moraju igrati oni najbolji, bez obzira na to kako se zovu. Nakon Olimpijskih igara možemo svi skupa sjesti, analizirati i napraviti plan“, iskren je bio Horvat.

Image
LEGENDARNI KAUBOJ OBJASNIO KAKVOG SMO IZBORNIKA DOBILI: /

'Ovoj generaciji treba poseban pristup...'

Image
LEGENDARNI KAUBOJ OBJASNIO KAKVOG SMO IZBORNIKA DOBILI: /

'Ovoj generaciji treba poseban pristup...'

'Nećemo nikoga kopirati'

Prokomentirao je i reprezentacije koje su se našle u završnici Svjetskog prvenstva. Pobjednika nije htio prognozirati jer tu, kako kaže, odlučuju nijanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možete se naći u samoj završnici Svjetskog prvenstva ako ne igrate odličan rukomet. Ne bih prognozirao pobjednika, ali znam da će odlučivati detalji, tko bolje uđe u utakmicu, čiji vratari budu bolje branili i tko će tog dana imati više inspiriranih pojedinaca", objasnio nam je Horvat.

Na pitanje kako bi htio da Hrvatska igra i je li kod drugih reprezentacija vidio nešto što bi htio "instalirati" u hrvatsku igru odgovorio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je specifična reprezentacija. Mi moramo poboljšati sebe i svoj stil igre, ne želimo nikoga kopirati. Imamo dovoljno stvari koje radimo dobro, samo ih moramo usavršiti“, zaključio je Horvat.

Horvatova misija gotovo je nemoguća, a prostor za grešku je jako malen. Mora uskočiti u cipele najboljeg izbornika u povijesti Hrvatske, dignuti u kratkom vremenu reprezentaciju kako bi se mogla boriti protiv Francuza, Portugala i Tunisa u kvalifikacijama za OI te tako uvjeriti hrvatsku javnost i HRS da je upravo on pravi čovjek za posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobra vijest je da Hrvoje Horvat nikad nije iznevjerio u ulozi trenera. Nadajmo se da neće ni sad.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo