Play ponuda

HORVAT OBJAVIO POPIS IGRAČA ZA NOVU REPREZENTATIVNU AKCIJU: / Nema Duvnjaka, Muse ni Karačića

Image

Na popisu se nalaze 22 igrača. Za nekoliko njih, bit će to prilika da debitiraju u najboljoj hrvatskoj izabranoj vrsti

15.4.2021.
16:56
Play ponuda

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat objavio je u četvrtak popis igrača na koje računa za susrete EHF EURO Cupa protiv Slovačke i Mađarske potkraj ovog i početkom sljedećeg mjeseca.

Na popisu je dosta novih imena. Neki provjereni igrači poput kapetana Domagoja Duvnjaka, Željka Muse i Igora Karačića dobili su poštedu i preskočit će ovu akciju. Na popisu se nalaze 22 igrača. Za nekoliko njih, bit će to prilika da debitiraju u najboljoj hrvatskoj izabranoj vrsti. Istodobno, objavljen je i novi stručni stožer reprezentacije koji je sada kompletiran. Izbornikov pomoćnik ili prvi suradnik postao je Ivano Balić, a trener vratara Ninoslav Pavelić. Kondicijski trener i dalje će biti Miljenko Rak.

"Kao što se vidi iz popisa, tu je dosta novih igrača. Želimo ih testirati i vidjeti koliko mogu ponuditi u ovom trenutku. Svima je jasno da nam trebaju osvježenja na gotovo svim pozicijama. Ovi susreti protiv Slovačke i Mađarske, idealna su prilika da pokažu koliko mogu. S druge strane, želimo im poslati poruku da ih pratimo i nadamo se da jednog dana mogu preuzeti glavni teret reprezentacije. Tu je naravno i dio provjerenih snaga poput Ivana Pešića, Davida Mandića, Luke Cindrića, Marka Mamića, tako da možemo govoriti o kombinaciji iskustva i mladosti", izjavio je izbornik Horvat.

Nova reprezentativna akcija

Hrvatska će u srijedu 28. travnja i u četvrtak 29. travnja u Varaždinu odigrati dva susreta EHF EURO Cupa protiv Slovačke, a dva dana kasnije s Mađarskom u Veszpremu. U dva susreta koja je odigrala do sada u tom natjecanju, Hrvatska je ostvarila dvije pobjede. Najprije je u Osijeku slavila protiv Mađarske 31-27, a zatim je u siječnju neposredno uoči Svjetskog prvenstva pobijedila Španjolsku 31-28.

Slovačka je do sada odigrala tri susreta i sva tri izgubila, a Mađarska je u četiri kola ostvarila tri pobjede i jedan poraz i nalazi se na vrhu ljestvice. Reprezentacija će se okupiti u Zagrebu 26. travnja, i odmah produžiti u Sv. Martin na Muri gdje će boraviti do susreta sa Slovačkom.

Popis igrača je sljedeći:

Ivan Pešić (MC MESHKOV BREST), Moreno Car (RK NEXE), Matej Mandić (RK IZVIĐAČ CO), David Mandić (RK PPD ZAGREB), Lovro Mihić (ORLEN WISLA PLOCK), Karlo Godec (RK DUBRAVA), Ivan Ćupić (RK VARDAR 1961), Vlado Matanović (RK PPD ZAGREB), Fran Mileta (RK NEXE), Leon Šušnja (ORLEN WISLA PLOCK), Tomislav Kušan (HC EUROFARM PELISTER), Nikola Grahovac(RK PPD ZAGREB), Veron Načinović (RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO), Marko Mamić (SCDHFK LEIPZIG), Halil Jaganjac (RK NEXE), Ante Ivanković (RK DUBRAVA), Luka Cindrić (BARCA), Domagoj Pavlović (MT MELSUNGEN), Tin Lučin (ABANCA ADEMAR LEON), Ivan Martinović (HC HANNOVER -BURGDORF), Luka Šebetić (TREMBLAY EN FRANCE HANDBALL), Mateo Maraš (HC EUROFARM PELISTER).

Play ponuda
Play ponuda