MORA BOLJE / Horvat je pripremao Kauboje na stil igre kakvog gaji Belgija, a oni su baš tu bili najranjiviji: 'Izabrali smo teži put'

Image
Foto: HRS

Kvalifikacije za EP nastavit će se u ožujku sljedeće godine kada će Hrvatska igrati protiv Nizozemske

16.10.2022.
18:52
HRS
VOYO logo

Hrvatski rukometaši su u susretu drugog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine u Hasseltu svladali Belgiju s rezultatom 30-27. Bila je to teško izborena pobjeda uz puno drame i neugodnih trenutaka iz kojih su naši reprezentativci ipak na kraju izašli kao pobjednici.

Image
KVALIFIKACIJE ZA EP /

Hrvatska slavila protiv Belgije nakon drame: Obrana je plivala, ali čudesni Kuzmanović je spasio Kauboje

Image
KVALIFIKACIJE ZA EP /

Hrvatska slavila protiv Belgije nakon drame: Obrana je plivala, ali čudesni Kuzmanović je spasio Kauboje

Rezultat je dobar, ali igra nije bila najbolja pogotovo u obrani gdje Hrvatska nije imala odgovor na igru Belgije s igračem više u polju. Upravo je taj detalj naglašavao izbornik Horvat uoči okršaja, no izgleda da im je baš to stvaralo i najviše problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bodovi su najbitniji.

"Samo smo izabrali teži put. Dobro smo počeli, poveli s četiri razlike da bi nas onda poremetio taj njihov sedmi igrač. Najbitnija su dva boda, a ostalome ćemo morati popričati. Ostaje dosta otvorenih stvari za analizu pred Svjetsko prvenstveno", izjavio je izbornik Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dominik Kuzmanović je spašavao Kauboje i odigrao najbolju utakmicu za reprezentaciju.

"Prilično teška i stresna utakmica. Belgija je solidna momčad, pokazala je da zna igrati. Stvarala nam je najviše problema svojom igrom sedam-na-šest", kazao je Kuzmanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tin Lučin je sa šest pogodaka uz Luku Cindrića i ivana Martinovića bio najefikasniji igrač u redovima Hrvatske.

"Znali smo da će biti teška utakmica, ali ne i da će Belgija biti u igri praktički do samoga kraja. Dosta igača nije naučeno na ovako rani termin, ustvari se ne stigne niti ručati kako treba. Ispunili smo cilj, a igrom u nekim segmentima možemo biti dosta zadovoljni, a u nekima manje", rekao je Lučin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je na vrhu skupine s četiri boda, slijedi Nizozemska s dva, dok su Belgija i Grčka bez bodova. U ovoj skupini još će od 17 sati igrati Grčka i Nizozemska. Plasman na EP izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine te četiri od osam najboljih trećeplasiranih. Kvalifikacije za EP nastavit će se u ožujku sljedeće godine kada će Hrvatska igrati protiv Nizozemske.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo