PRED NOVINARIMA NAKON PORAZA OD ISLANDA / Goran Perkovac: 'Uvjeren sam da ću i dalje ja voditi reprezentaciju, a Duvnjak će ostati'

Image
Foto: screenshot

Perkovac je održao konferenciju za medije dan naon poraza od Islanda koji nas je ostavio bez šansi za polufinale Europskog prvenstva

23.1.2024.
11:08
screenshot
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija u ponedjeljak je izgubila od Islanda 30:25 na Europskom prvenstvu i izgubila sve šanse za polufinale, a dan nakon te utakmice i bolnog poraza hrvatski izbornik Goran Perkovac izašao je pred novinare u Kolnu.

Image
POKAŽITE NAM ŠTO MISLITE /

Anketa Danas.hr-a: Treba li Goran Perkovac ostati izbornik hrvatske reprezentacije?

Image
POKAŽITE NAM ŠTO MISLITE /

Anketa Danas.hr-a: Treba li Goran Perkovac ostati izbornik hrvatske reprezentacije?

"Dogodile su se u drugom dijelu neke meni neobjašnjive grešeke, poklanjali smo lopte. Mislim da mi nismo fizički spremni nositi se s jakim momčadima, vidite i sami, kako turnir odmiče, mi se s tim ne možemo nositi", rekao je na početku o utakmici s Islandom i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo mladu i perspektivnu momčad, a to je proces sazrijevanja, koji mora proći. Islanđani imaju 18 vrhunskih igrača u vrhunskim klubovima. Nositelji su igre, a naši igrači to nisu.

"Vjerujem da ova ekipa može i da su budućnost rukometa, mi bolje igrače nemamo. Uopće nije bitno tko će ih voditi, ta reprezentacija će funkcionirati", poručio je pa se osvrnuo na svoj status:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvjeren sam da ću ih ja i dalje voditi. Ti igrači imaju potencijala i znanja, rekao sam ono da nije važno tko im je trener. Ali neki od igrača ipak sami sa sobom moraju odlučiti da ulažu u sebe. Skandinavci idrugi i u slobodno vrijeme uzmu bicikl, planinare, stave bubice uši i idu, a naša je kultura takva da kada smo slobodni ne radimo ništa"

Potom se osvrnuo na brojne greške u igri koje su nas stajale poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je jednostavno mentalna blokada. Kad ti se vidik zatvori, ti ne vidiš ništa. Ono jučer je klasičan primjer, mi smo hodali i ništa nismo vidjeli", rekao je.

Osvrnuo se na Domagoja Duvnjaka, koji je nakon poraza od Islanda bio nedorečen o svom statusu u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvjeren sam da će "Dule" ostati, još su tu Olimpijske igre", poručio je.

Napete i atraktivne utakmice Europskog prvenstva u rukometu gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo