Apsolutna senzacija u Ligi prvaka: Hrvati ne mogu vjerovati što im se dogodilo

31.3.2014.
8:56
VOYO logo

Nakon 28:28 u Skoplju, činilo se kako će HSV uspjeti na iskustvo i rutinu izboriti prolaz u četvrtfinale Lige prvaka na svom terenu. Međutim Vardar se postavio bez imalo respekta i odigrao je veliku utakmicu te priredio najveće iznenađenje osmine finala.

Serija Vardara 5:0 sredinom drugog dijela presudila je domaćinu, Makedonci su pobjegli na 26:21 i do kraja susreta HSV se nije uspio vratiti iz minusa. U 58. minuti Cleverly je obranjenim sedmercom Igoru Karačiću dao priliku HSV-u, odmah je i na drugoj strani dosuđen sedmerac, ali Joan Canellas nije uspio poravnati na 29:29, Angelov je obranio njegov udarac i Alex Dujšebaev je podignuo na 30;28 te završio priču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domagoj Duvnjak je sa sedam pogodaka predvodio HSV dok se Davor Dominiković i Blaženko Lacković nisu upisivali među strijelce. Na drugoj strani Igor Karačić postigao je sedam pogodaka, jednako kao i Dujšebaev.

Drugi njemački predstavnik nije dopustio iznenađenje. Kiel je još u Ukrajini stigao do prednosti protiv Motora s 31:28, a na svom parketu vrlo brzo je pokazao kako će naći mjesto u četvrtfinalu. Ukrajinci se nisu niti snašli, a već su zaostajali 12:4 i sve je bilo poznato. Filip Jicha bio je najefikasniji u pobjedničkom sastavu sa šest golova dok su po pet dodali Jallouz, Sigurdsson i Sprenger, a u gostujućem sastavu iskočio je tek Onufrijenko sa šest golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG je lomio otpor Gorenja sve do sredine drugog poluvremena kada je napokon mogao odahnuti. Iako je u osminu finala ušao kao veliki favorit, nije briljirao i dosta se namučio za prolaz. Još na poluvremenu sve je dobro izgledalo za Slovence koji su imali neriješenih 17:17 i kombinirano s pobjedom u prvom susretu 30-28, držali su prolaz u rukama.

Ipak, u posljednjih 30 minuta ovog dvoboja do izražaja je došla kvaliteta Parižana kao i duža klupa te je domaćin na kraju uvjerljivo slavio. Gunnarsson i Hansen su ga predvodili su po sedam golova, a od Hrvata se među strijelce upisao samo Marko Kopljar s dva gola. Kod gostiju po pet golova postigli su Burić, Medved i Skube.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolding nije imao nikakve šanse protiv raspoloženog Metalurga, prvenstveno protiv Renata Vugrinca i Darka Stanića. Vugrinec je u uzvratu deset puta pogodio mrežu domaćina, a Stanić je serijom velikih obrana zadržavao prednost na strani Metalurga koji je i u Danskoj bio bolji nakon što je u Skoplju slavio 23:17. Njima se pridružio i Atman s devet golova i Kolding nije imao nikakvo rješenje za ovaj trio.

U momčadi Line Červara još jednu dobru utakmicu odradio je i Luka Cindrić koji je postigao tri pogotka i dobro organizirao gostujuće napade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSV Hamburg - Vardar Skoplje 29-30 (28-28 prva utakmica)

THW Kiel - Motor Zaporožje 40-28 (31-28 prva utakmica)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG Handball - Gorenje Velenje 34-25 (28-30 prva utakmica)

Kolding - Metalurg Skoplje 26-30 (17-23 prva utakmica)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znali smo da nas očekuju teški dvoboji, ali nakon 28-28 u prvom susretu, vjerovali smo da smo stvorili dobru bazu za prolazak u četvrtfinale. Na žalost, nismo uspjeli i sve čestitke Vardaru koji je zaslužio prolaz", rekao je Duvnjak u intervjuu za službenu stranicu rukometne Lige prvaka.

HSV je tako postao i prvi branitelj naslova koji se nije uspio plasirati u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije važno jesmo li branitelji naslova, razočaran sam što nismo uspjeli proći dalje. Cilj nam je bio doći u Köln i pokušati osvojiti trofej, međutim nismo ga ostvarili. Žao mi je naših navijača koji su nam pružali veliku podršku. Bili smo favoriti u osmini finala, ali favoriti ne prolaze baš uvijek. Kada smo došli od 26-21 do 29-28, još uvijek smo se nadali da možemo do preokreta, ali u završnici nismo dovršili povratak."

Kao glavnog favorita za osvajanje naslova, Duvnjak sada vidi Barcelonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Toliko je jakih momčadi ostalo u natjecanju, ali vjerujem da Barcelona ima najveće šanse za trofej. Imaju sjajnu momčad u koju su se savršeno uklopili Nikola Karabatić i Kiril Lazarov, ali svi smo vidjeli prošle godine da se u Kölnu u tih 24 sata može baš svašta dogoditi."

Za kraj Duvnjak se još jednom zahvalio hrvatskoj reprezentaciji i HSV-u zbog kojih je i stigao do titule najboljeg igrača svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U mom životu nije se ništa promijenilo, i dalje igram rukomet i želim napredovati iz susreta u susret i iz treninga u trening. Jedino što se promijenilo je to da imam jedan trofej više u dnevnoj sobi. Bila je to velika čast za mene, ali to je bila nagrada za 2013. godinu, u 2014. godini neke stvari izgledaju potpuno drugačije. Moram se zahvaliti HSV-u i hrvatskoj reprezentaciji, a posebno treneru iz Hamburga Martinu Schwalbu koji mi je ogromna podrška."

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo