Duvnjak na rezervi: 'To je zbilja opasna situcija!'

'Uvijek sam nastojao osiguravati igračima predah, no sada stvarno nemam tu mogućnost i to je vrlo opasna situavcija', izjavio je trener HSV-a za Duvnjaka koji ne mari: 'Nemam strah od ozljeđivanja.

31.3.2012.
18:00
VOYO logo

Trener hamburškog rukometnog Bundesligaša Martin Schwalb tvrdi da je svakom novom utakmicom Domagoj Duvnjak izložen sve većem riziku od ozljede.

Htio je 48-godišnji stručnjak naglasiti da je ponajbolji hrvatski rukometaš totalno iscrpljen neprestanim igranjem, da mu zbog toga prijeti ozljeda i da bi hitno trebao osvježenje odnosno odmor. Situacija u HSV-u, međutim, to ne dopušta: Schwalbu 23-godišnji hrvatski srednji vanjski rukometaš na parketu treba praktički 60 minuta u svakoj utakmici. "Uistinu je to vrlo opasna situacija. Uvijek sam nastojao osiguravati igračima predah, no sada stvarno nemam tu mogućnost", kaže Schwalb. Na Duvnjakovu je ispražnjenost upozorio Schwalbov prethodnik Jens Häusler odmah po njegovom povratku s Europskog prvenstva u Srbiji. "On je 'na rezervi'. Treba mu hitan odmor da se ne ozlijedi." Sam Dule, kako su ga počeli zvati i hamburški mediji, za lokalni je Morgenpost izjavio da ne mari za umor: "Osjećam se dobro i želim pomoći momčadi. Nemam strah od ozljeđivanja. Moram biti spreman za svaku utakmicu", rekao je Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatno će njegovu poziciju, piše Morgenpost, otežati odlazak na olimpijski kvalifikacijski turnir idućeg vikenda u Varaždinu, na kojom će hrvatska reprezentacija s njim na čelu tražiti olimpijsku vizu za London u skupini s Japanom, Čileom i Islandom. "Oduvijek sam sanjao o tome da postanem olimpijski pobjednik. Sanjam taj san i dalje, uvjeren da može postati stvarnost", optimistično je zaključio hrvatski rukometaš.

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se u subotu u Varaždinu povodom priprema i nastupa na kvalifikacijskom turniru za odlazak na OI u London. Reprezentacija će se kompletirati tijekom nedjelje kada se očekuje dolazak igrača koji radi klupskih obveza nisu mogli doći u subotu (Vori, Lacković, Duvnjak, Losert, Bičanić). Na ovoj akciji neće biti Ivana Balića koji je otpao u posljednji tren radi ozljede ramena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo