DRAMATIČNA UTAKMICA O KOJOJ ĆE SE JOŠ DUGO PRIČATI: / Hrvatska nakon infarktne završnice izborila četvrtfinale SP-a

Image

Hrvatska ženska juniorska rukometna reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Rusiji pobijedivši Mađarsku 26:25.

12.7.2016.
8:32
VOYO logo

Bila je to dramatična utakmica u kojoj su mlade hrvatske rukometašice gubile golom razlike šest minuta do kraja, ali kad je Hrvatska prešla na obranu 5:1 onda je voda krenula na mlin hrvatskih juniorki. Dora Kalaus zabila je pogodak za za izjednačenje, a Paula Posavec dovela je Hrvatsku u vodstvo 32 sekunde prije kraja.

Toth promašila za izjednačenje

Na semaforu je tad stajalo 26:25 za Hrvatsku, ali Mađarska je imala napad za izjednačenje. Mađarice su uspjele iznuditi sedmerac, ali Toth je promašila sa sedam metara i poslala Hrvatsku među osam najboljih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku je do slavlja vodila Stella Posavec s 11 pogodaka, a po četiri dodale su Paula Posavec i Marija Ljubičić. Vratarka Magdalena Ećimović sakupila je devet obrana.

''Teškom mukom smo izborili četvrtfinale. Prvo poluvrijeme nismo bili na nivou obrane koju smo igrali do sada na Prvenstvu. Morali smo popraviti taj dio igre jer nismo htjeli pokvariti ovih pet utakmica koje smo do sada odlično odigrali. Cure su bile hrabre, nisu odustale niti u jednom trenutku i u drugom dijelu smo popravili što je trebalo. Na kraju smo imali sreće i slavili. Najvažnije je da sutra ponovno odigramo kako znamo protiv Rumunjske", rekao je trener Silvio Ivandija nakon plasmana u četvrtfinale, pišu službene stranice HRS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtfinalu hrvatske rukometašice igrat će protiv Rumunjki.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko prvenstvo, osmina finala:

HRVATSKA - MAĐARSKA 26:25 (13:13)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA: Hren;Ećimović 9 obrana; Zadravec 3, Posavec P. 4, Posavec S. 11, Krešić, Šenvald 3, Čalušić, Kalaus D. 1, Kalaus L., Prkačin, Bebek, Babić, Ljubičić 4, Pavković, Boras

MAĐARSKA: Weninger, Hamori, Pinter, Ferenczy, Mistina, Gerhath, Bouti, Elo, Monori, Faluvegi, Gercso, Puhalak, Szabo, Gindeli, Toth, Katona

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo