Pohvala kapetana / Domagoj Duvnjak o otkriću nevjerojatnog Tina Lučina: 'Nitko sretniji od mene i nitko sretniji od Hrvatske'

Hrvatski kapetan Domagoj Duvnjak pohvalio je Tina Lučina s brojnim pohvalama i rekao da se nada da će zaigrati zajedno za dres Hrvatske...

25.1.2022.
19:50
VOYO logo

Tin Lučin pokazao se kao najveće otkriće Hrvatske na Europskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj. Nismo prošli u polufinale prvenstva, ali dobili smo igrača koji bi nas mogao tamo voditi jednog dana.

U odsustvu Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, iz drugog plana došao je Lučin i postao jednom od najbitnijih karika naše reprezentacije. Kapetan hrvatske, naš Domagoj Duvnjak, oduševljen je 22-godišnjakom koji je uskočio umjesto njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja mislim da je on dobio već na prvoj utakmici veliko samopouzdanje, odmah je skužio da može igrati sa velikim ekipama i samo je nastavio kako je turnir odmicao," komentirao je Duvnjak.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Lučin je rijetko kompletan igrač

Lučin je trenutno član Wisle Plock, koja je trenutno drugoplasirana momčad u poljskom prvenstvu. Napreduje iz utakmice u utakmicu i pokazuje veliki potencijal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjeli ste i da ima igru sa pivotom, ima odličan udarac, ima odličnu fintu, igra i obranu i napad, može i srednjeg, može lijevog vanjskog, može u obrani trojku, četvorku, peticu, znači jedan kompletan igrač. Ja ne znam da je itko odigrao ovako jedan turnir.

Na Europskom prvenstvu odigrao je dosad svih šest utakmica i zabio ukupno 26 pogodaka. Drugi je najbolji strijelac iza Ivana Čupića koji ima 28. Na utakmici protiv Islanda proglašen je najboljim igračem. Naš je kapetan, kaže, najsretniji čovjek na svijetu zbog uspjeha mladog Tina.

"Ako Bog dragi da bit će još sto Tina Lučina. Nitko sretniji od mene i nitko sretniji od hrvatske reprezentacije. Ja se nadam da ćemo imat priliku odigrat par utakmica zajedno i da ćemo imat priliku trenirat zajedno. Ja sam presretan što smo mi dobili jednog Tina Lučina za hrvatsku budućnost."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: HRS / Jozo Čabraja / kolektiffimages

Domagoj Duvnjak

Lučinu bi igranje s Duvnjakom bilo ostvarenje snova, a lombinacija Duvnjak-Lučin bila bi silovita u vanjskoj liniji Hrvatske.

"Stvarno sam presretan kad jedna legenda rukometna kao što je Dule kaže nešto lijepo i naravno da je i meni san zaigrati jednog dana s njim," komentirao je Lučin pohvale Duvnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

San igranja s Duvnjakom mogao bi mu se ubrzo ostvariti, možda već na kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u travnju. Jedan od ciljeva Hrvatske na ovom prvenstvu bio je profilirati mlade igrače za budućnost. S Tinom Lučinom, taj cilj je definitivno ostvaren.

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo