srednjak izmučen ozljedama / Cindrić se osvrnuo na SP: 'Mi nismo kao Francuska da pobjeđujemo i kad loše igramo'

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Iza Luke Cindrića je jedno od težih razdoblja u karijeri, zbog ozljede se nije naigrao na SP-u, a evo što je rekao o nastupu Hrvatske i svom oporavku

4.2.2019.
12:47
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

Iza Luke Cindrića je teško razdoblje u karijeri. 

Zbog problema s aduktorom i preponom nije sa naigrao na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj, a pitanje je bi li Hrvatska ostvarila veći doseg da je Luka bio pravi, jer veliki je hendikep na prvenstvu biti bez najboljeg reprezentativca, barem u onom pravom izdanju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još od starta priprema u Poljskoj mučio me taj aduktor. Tamo nema kondicijskog trenera, radi se po nekim programima. Ja sam imao jako istegnuće prepone tako da sam ubrzo, umjesto na terenu, završio na tribini. To je trajalo cijelu polusezonu. Znao sam po tri tjedna mirovati pa se vratiti. Igrali smo dobro, no nisam to zaliječio kako treba. Onda se na to u studenome nadovezala ozljeda aduktora pa je bila nova stanka", objasnio je Cindrić za Sportske Novosti kako je došlo do problema. 

Koliko je zaostao za klupskim i reprezentativnim suigračima po pitanju forme, najbolje je osjetio kad su krenule pripreme s Linom Červarom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uletjeli smo brzo u jake treninge, radilo se jako puno i osjetio sam probleme još na pripremama. No, nakon Nove godine sve se to počelo sa svježinom normalizirati i mislio sam da će biti OK. Tako je i počelo, no već u prvom susretu protiv Islanda me presjeklo. Osjetio sam bol, išli smo na snimanje, utvrđeno je jače istegnuće prepone. Probali smo čuvati koliko se to moglo, raspored je išao na ruku... E sad, da sam tada otišao na terapiju, možda bih se vratio u drugom krugu, ali pokušali smo sve. Protiv Španjolske se dogodio problem s aduktorom. Više nije išlo, puklo je kod jedne promjene smjera. Probao sam stisnuti zube protiv Brazila, ali jednostavno je bol bio prejak da bih mogao normalno igrati. I to je bio kraj", dodao je Luka. 

Što se dogodilo s Brazilom? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgubili smo sigurnost. Nakon sjajnog prvog dijela u Münchenu sve se okrenulo u jednom danu. Bilo je tu loše igre, dosta golova na praznu mrežu, no generalno ja bih rekao ovako - mi nismo kao Francuska koja kad igra loše, dobije utakmicu s jedan razlike. Mi jednostavno takve utakmice ne pobjeđujemo."

Cindrić tvrdi kako osjeti napredak i da bi se mogao vratiti na teren i ranije od očekivanog. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radim terapije, puno je već bolje. Čuo sam da su u klubu rekli mjesec dana, ali ja mislim da će to i prije biti OK."

Duvnjak je u njegovom odsustvu, kaže Cindrić, odradio sjajan posao u vanjskoj liniji, no pohvalio je i ostale reprezentativne suigrače. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka njemu čast, podnio je velik teret. Nadam se samo da u nastavku sezone neće imati problema. I svi drugi dečki bili su OK."

Biti prikovan za klupu zbog ozljede jedno je od najtežih iskustava koje je morao proživjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je to. Uskočio bi, misliš da bi mogao, a ustvari ne možeš. To je frustrirajuće jer za takve prilike živiš. No, valjda će se i nama poklopiti da jednom u životu odigramo kompletni pa da vidimo koliko vrijedimo", zaključio je Cindrić za Sportske novosti.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo