Uoči svjetskog prvenstva / Červarovo vrijeme na klupi PPD Zagreba je došlo kraju, nakon Nove godine napušta klub

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Nikako da mir zavlada u zagrebačkoj rukometnoj instituciji, PPD je u manje od dvije godine promijenio sedam trenera

22.11.2018.
14:58
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije više nije trener PPD Zagreba. Lino Červar raskinuo je suradnju s najboljim hrvatskim rukometnim klubom.

U klubu će ostati do Nove godine, a onda će ga zamijeniti nekadašnji hrvatski rukometni reprezentativac Tonči Valčić, a asistirat će mu Goran Rokavec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najuspješnijem hrvatskom rukometnom treneru u povijesti uprava je zamjerila loše nastupe u Ligi prvaka. Iako je Zagreb odličan u SEHA ligi u kojoj je na vrhu ljestvice, u elitnom europskom natjecanju skupili su tek dvije pobjede u osam utakmica.

Červar je na ljeto stigao u klub, ali uoči Svjetskog prvenstva morao je prekinuti voditi PPD Zagreb da bi se posvetio reprezentativnim obavezama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad sam preuzeo Zagreb ovog ljeta, što mnogi ne bi učinili, dogovorio sam se sa klupskim vodstvom da ću voditi Zagreb do kraja ove godine, jer onda mi slijede obaveze sa reprezentacijom Hrvatske. Deficitarni smo sa trenerskom strukom i moramo oformiti stožere za sve dobne selekcije, jer nas sljedeće godine čekaju tri svjetska prvenstva, seniorsko, juniorsko i kadetsko. Ostaju mi još dvije utakmice u Ligi prvaka i nekoliko u SEHA ligi. No, moram reći da sam jako ponosan na ovu ekipu Zagreba. Ova ekipa je u osam kola Lige prvaka napravila isti rezultat kao i prošle sezone, kada je Zagreb imao 11 reprezentativaca. Bilo je uspona i padova, što je očekivano, ali RK Zagreb odlučio se za dobru politiku, da se više oslanjamo na igrače iz svog pomlatka", rekao je Červar.

Nikako da mir zavlada u zagrebačkoj rukometnoj instituciji, PPD je u manje od dvije godine promijenio sedam trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo