VIDEO /

Brkić i Kaleb uoči EP-a u rukometu: 'Idemo korak po korak'

Gotovo je odbrojavanje do početka Europskog rukometnog prvenstva. Hrvatska svoju prvu utakmicu igra protiv Francuske, koja je idealan ispit za Kauboje.

12.1.2022.
17:15
VOYO logo

Stigla je nova zima i novo rukometno prvenstvo. Kao uvijek, Hrvatska s velikim interesom prati svoje rukometaše. Ovogodišnje izdanje Kauboja nešto je drugačije nego što smo navikli - repka se pomladila, imamo novog izbornika i samim time, nova očekivanja.

Europsko rukometno prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj možete gledati na RTL-u, a utakmice će komentirati naš uigrani komentatorski dvojac koji čine Filip Brkić i Nikša Kaleb. Odlučili smo pitati naše komentatore za očekivanja uoči prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veselim se, svakako. To su oni dani u godini, naši dani u siječnju kada smo svi angažirani. Očekujem jedno dobro prvenstvo, jednu bolju Hrvatsku nego u Egiptu prije godinu dana. Napredak neki, korak po korak idemo," rekao je Filip Brkić.

"Strah me daleko razmišljati, mislim da nikad nije bila teža grupa na Europskom prvenstvu. Francusku ne treba posebno predstavljati. Srbiju trebam jer su napravili jedan ogromni napredak pod novim izbornikom i to je drugačija reprezentacija nego što smo mi navikli."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukrajina je vjerojatno outsajder, ali samo dva idu dalje, tako da će biti jako teško."

Bivši hrvatski reprezentativac, Nikša Kaleb, vjeruje da će biti teško ostvariti najviše ambicije na nadolezećem prvenstvu. Kao najveću prednost i problem naše reprezentacije ističe mladost i neiskustvo.

"Ja bih bio najsretniji da naši igrači osvoje zlato. Međutim, ajmo korak po korak. Ukoliko bi smo s ovom mladom reprezentacijom dosegli polufinale to bi bio ogroman uspjeh."

"U isti tren problem i prednost su mladi igrači za koje još ne znamo gdje su im granice. Imaju jako puno talenta i mogu napraviti dobar rezultat, samo je pitanje kakvi će biti u obrani. U napadu su sigurno vrhunski."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska javnost uvijek postavlja visoka očekivanja od rukometaša. Ipak, Hrvatska je jedna od rukometnih velesila, s brojnim odličjima i konstantnim prisustvom na velikim natjecanjima.

Iako je na vratima smjena generacije, Kaleb smatra da u Hrvatskoj još uvijek ne postoji nasljednik Ivana Balića, kojeg smatra najboljim rukometašem svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo mjesto dijele Pako Čavar i Ivano Balić," komentirao je Kaleb, član te legendarne generacije Kauboja koja je osvojila zlato u Ateni na OI 2004.

Današnji je rukomet, u usporedbi s onim prije 15-20 godina prema Kalebu brži i dinamičniji. Međutim, prije je bilo daleko grublje na terenu...

"Možda je malo brži, ali u naše je vrijeme bio malo grublji. Sad suci više štite igrače i rezultat završava s više postignutih golova."

Filip Brkić i Nikša Kaleb komentirat će najbolje i najteže trenutke Hrvatske reprezentacije na ovogodišnjem Europskom prvenstvu. Njih dvojica su, naravno, već uigrana kombinacija u komentatorskoj lozi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa da, otprilike nekako tako. Nikša to možda više gleda igračko-trenerskim očima, ja opet pazim na neke druge stvari. Sad su se okolnosti malo promijenile. Živimo u korona vremenu pa nam je to dalo i nove obaveze i nekakve nove rutine dnevne koje imamo tamo."

Hrvatska igra svoju prvu utakmicu Europskog prvenstva u četvrtak, 13. siječnja, protiv velikih rivala Francuza. 'Vrijeme je za rukomet' počinje u 19 sati i 30 minuta, a prijenos utakmice gledajte na RTL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo