BIDASOA IRUN - NEXE 30:27: / Utakmica je odlučena u posljednjim minutama

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Nexe poražen na gostovanju kod baskijske Bidasoe

23.9.2020.
6:15
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Rukometaši Nexea iz Našica poraženi su u utorak navečer s 27:30 na gostovanju kod baskijske Bidasoe u prvoj utakmici 2. pretkola za ulazak u europsku EHF ligu, a uzvrat se igra za tjedan dana u Našicama.

Image
PPD ZAGREB IGRA VAŽNU UTAKMICU. /

'Čeka nas još jedan sudionik Final Foura, ali idemo dati sve od sebe'

Image
PPD ZAGREB IGRA VAŽNU UTAKMICU. /

'Čeka nas još jedan sudionik Final Foura, ali idemo dati sve od sebe'

Nexe u prvom poluvremenu nije dopustio Bidasoi da razvije svoju igru

Utakmica u gradu Irunu, odigrana pred 600 gledatelja, odlučena je u posljednjim minutama. Bidasoa i Nexe su od početka izmijenjivali udarce, a domaćin se prvi put odvojio u desetoj minuti stekavši prednost od 7:5. No hrvatski predstavnik je to brzo anulirao, pa prešao i u vodstvo od jednog zgoditka, ali na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 14:14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nexe u prvom poluvremenu nije dopustio Bidasoi da razvije svoju igru, kojom je prethodnih dana bila upisala tri pobjede u početna tri kola španjolskog prvenstva. Hrvatski rukometaši igrali su čvrsto, na rubu isključenja.

Nexe je u drugi dio ušao s namjerom da prelomi utakmicu pa je u 35. minuti poveo sa 15:17, a u 50. minuti je imao i vodstvo od 22:23. No u zadnjih deset minuta zaredala su isključenja hrvatskih igrača što je domaćin iskoristio. Nexe je u tim trenucima prilikom napada povlačio vratara iz igre, ostavljajući nebranjenu mrežu, pa je Bidasoa postigla nekoliko lakih golova i zaključila dvoboj s rezultatom 30:27.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Živan Pešić zabio sedam i predvodio Nexe

Nexe je sa sedam golova predvodio Živan Pešić, pivot koji ima iskustva sa španjolskim klubovima jer je od 2017. do 2019. nosio dres Ademar Leona. Za Bidasou su po šest pogodaka zabili desno krilo Kauldi Odriozola i lijevi vanjski Dan Racotea.

Momčad iz Našica u uzvratu 29. rujna mora nadoknaditi tri pogotka razlike kako bi se plasirala u skupinu EHF lige. Bidasoa će pak otputovati na uzvrat u Hrvatsku, prvi put nakon 25 godina i gostovanja u Zagrebu gdje je postala europski prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine 1995. tadašanja Elgorriaga Bidasoa pobijedila je doma protiv Zagreb Badela u prvoj finalnoj utakmici s 30-20, pa u Zagrebu izgubila s 26-27 u užarenoj atmosferi pred oko 12.000 gledatelja. Na kraju su izbili neredi na tribinama Doma sportova. Godinu dana kasnije Bidasoa je opet ušla u finale no tada je izgubila od Barcelone koja je zajedno uz Zagreb dominirala europskim rukometom tih 1990-ih godina.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bidasoa Irun - Nexe Našice 30: 27

Bidasoa Irun: Ledo (1) (Sierra); Crowley (4), Racotea (6), Odriozola (6), J. Aginagalde, Tesoriere, Da Silva, Bartok (3); Cavero (1), Zabala, Serrano (1), R. Salinas (3), De la Salud (2), Azkue (3) i Bonanno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nexe Našice: Car (Radovanović); Jelinić, Vida (1), Pešić (7), Kević (5), Rodin, Jaganjac (4); Bakić (1), Mileta, Mrđenović, Barišić, Buvinić (4), Severec (2), Vozab i Pribetić (3).

Rezultat nakon svakih pet minuta: 3-3, 7-5, 8-7, 9-9, 10-11, 14-14 (poluvrijeme); 15-17, 18-19, 20-21, 22-23, 26-24 i 30-27.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suci: Bounouara i Sami (Francuska)

Isključenja: kod domaćina Serrano a kod gostiju Mrđenović, Bakić, Jelinić, Pešić (2), Jaganjac i Pribetić. Izravno isključenje: Jelinić. Dvorana Artaleku: 600 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo