SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU / Ugledni rukometni kanal prognozirao debakl Kauboja i veliko iznenađenje u borbi za naslov prvaka!

Image
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Rukometni kanal Handball Nation tvrdi kako prvak svijeta u rukometu neće biti Danska, Švedska ili pak Francuska već jedan od dark horseva prvenstva. Također, iznenađuje i činjenica da Kaubojima ne predviđaju dobar turnir unatoč solidnom ždrijebu i dobroj formi

10.1.2023.
22:14
Sasa Miljevic/PIXSELL
VOYO logo

Svjetsko rukometno prvenstvo 2023. godine počinje sutra i traje do 29. siječnja, a održava se u Švedskoj i Poljskoj. Hrvatska reprezentacija usprkos brojnim ozljedama pokazala je dobru formu na pripremama pobijedivši u sva tri prijateljska ogleda protiv Italije, Sjeverne Makedonije i Izraela.

Kauboji će svoj put na SP-u otvoriti najtežom utakmicom u grupi gdje ih čeka uvijek neugodni aktualni prvak Afrike Egipat. Taj će dvoboj uvelike odrediti smjer cijelog prvenstva za izabranike Hrvoja Horvata. Osim Egipta, društvo Hrvatskoj u prvoj fazi natjecanja će praviti reprezentacije Maroka i SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NJIMA VJERUJE IZBORNIK /

Upoznajte igrače koji će pokušati ponoviti uspjeh Balića, Metličića i ekipe? Ovo su novi Kauboji

Image
NJIMA VJERUJE IZBORNIK /

Upoznajte igrače koji će pokušati ponoviti uspjeh Balića, Metličića i ekipe? Ovo su novi Kauboji

Danska najteži protivnik na putu u nokaut fazu

Solidan ždrijeb imaju naši reprezentativci i u nastavku natjecanja gdje se križaju sa skupinom u kojoj su Danska, Belgija, Tunis i Bahrein.

U danima prije početka natjecanja mnogi se stručnjaci i specijalizirani mediji bave prognozama o tome kako bi se natjecanje moglo rasplesti, a isto je učinio i ugledni specijalizirani rukometni njemački kanal Handball Nation.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dugom i temeljitom videu su analizirali jake i slabe snage, kao i izostanke bitnih igrača, svih reprezentacija na turniru, a ono što nas je osobito iznenadilo je prognoza rezultata hrvatske reprezentacije.

Iz Handball Nationa ističu kako kod Kauboja nedostaje nekoliko sjajnih šutera kao što su Lučin i Jaganjac te prognoziraju Hrvatskoj drugo mjesto u skupini iza Egipta. Također, ne sumnjaju Nijemci da će se Horvatovi momci lako obračunati s preostale dvije ekipe u grupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika bitka za četvrtfinale

Takav eventualni rasplet u prvom krugu Horvatovoj momčadi bi učinio gotovo nemogućim prolazak u četvrtfinale. Naime, Handball Nation prognozira da će iz druge skupine proći Danska, Tunis i Bahrein, a iz naše Egipat kao prvi, Hrvatska i Maroko.

Mjesto u četvrtfinalu predviđaju Danskoj i Egiptu, a Hrvatskoj treće mjesto u skupini drugog kruga. Ipak ne treba zaboraviti napomenuti kako ističu da bi detalji mogli odlučivati u ogledu Hrvatske i Egipta te da naši momci ipak imaju velike šanse proći u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi se dakako nadamo da će se njihove prognoze pokazati pogrešnima jer ispadanje prije četvrtfinala zasigurno nije nešto što bi zadovoljilo Kauboje.

Šok u borbi za zlato

Iz Handball Nationa smatraju da ni domaćini Šveđani neće doći do polufinala već da će se tamo naći Španjolci, Francuzi, Danci i Islanđani. Naposljetku donose vrlo iznenađujuću prognozu, a to je da će Island otići do kraja na krilima kvalitetne i brze momčadi te sjajnog vratara. Drugo mjesto su namijenili Francuzima, a borbu za treće mjesto sjajnim Dancima i Španjolcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju prilično hrabar i pomalo neočekivan raspored no tko bi prije SP-a u nogometu mogao reći da će Maroko biti u borbi za medalje.

Svjetsko rukometno prvenstvo pratite na RTL-u i portalu Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo