Play ponuda

TO JE DUH / Hrvatsku u prvom kolu čeka iznimno bitna utakmica, izbornik najavljuje: 'Ozbiljni su, ali mi smo svjesni svoje kvalitete'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska u petak igra prvu utakmicu Svjetskog prvenstva

12.1.2023.
14:36
Sanjin Strukic/PIXSELL
Play ponuda

Egipat je jedna ozbiljna reprezentacija koju respektiramo, ali smo svjesni i svojih kvaliteta, izjavio je u četvrtak hrvatski rukometni izbornik Hrvoje Horvat uoči prve utakmice na Svjetskom prvenstvu koje se od 11. do 29. siječnja održava u Poljskoj i Švedskoj.

Image
SPEKTAKL /

Francuska i Poljska pokazali atomski rukomet, ovo je dimenzija više: Kentin Mahe magičnim potezom podsjetio na Ivana Balića

Image
SPEKTAKL /

Francuska i Poljska pokazali atomski rukomet, ovo je dimenzija više: Kentin Mahe magičnim potezom podsjetio na Ivana Balića

Hrvatska i Egipat igraju prvu utakmicu u skupini G na Svjetskom prvenstvu u Jonkopingu s početkom u 20.30 sati. 

"Egipat je ozbiljna reprezentacija, gazi u obrani, u tranziciji i u napadu. Respektiramo ih, ali smo svjesni svojih kvaliteta. To je jedna reprezentacija koja ima širok roster i dobru 6-0 iz koje vuku u leđa. Lijevi vanjski su ti koji donose puno odluka. Naša obrana je na to spremna, pripremili se na njihove individualne i kolektivne karakteristike", kazao je Horvat.

shimmer fallback
shimmer fallback

Ozbiljan protivnik za početak

"Spremni smo, odradili smo dobre pripreme. U principu, sve što smo htjeli smo i odradili. Očekuje nas rat svih 60 minuta gdje svi moramo biti koncentrirani i fokusirani i onda neće izostati dobar rezultat", nastavio je hrvatski izbornik.

Reprezentativac Željko Musa također da je hrvatska reprezentacija spremna. 

shimmer fallback
shimmer fallback

"Vjerujem da je Hrvatska spremna, odradili smo odlične pripreme, dobro smo trenirali i mislim da smo odigrali zadnje dvije utakmice ok. Vidjeli smo što ne smijemo raditi i što moramo ispraviti", kazao je Musa osvrnuvši se na prvog suparnika na prvenstvu.

"Cijele pripreme smo gledali samo Egipat i samo smo na njih fokusirani. Tražimo kako da to najbolje izvedemo jer je ova utakmica bitna za nastavak natjecanja. To je ozbiljan protivnik koji igra brzo, tu je bitno da se mi što brže vraćamo u obranu, da smo kompaktni u obrani i da ne radimo puno tehničkih grešaka", dodao je.

 "Povratak u obranu je najbitniji, iz toga zabijaju puno lakih golova. Trude se da to brže naprave, a ako se mi dobro formiramo i budemo gusti u obrani, mislim da da će to biti dobro za nas", zaključio je. 

Hrvatska utakmice iz grupne faze igra u Jonkopingu, a nakon Egipta dva dana kasnije, 15. siječnja, čeka je dvoboj protiv Sjedinjenih Američkih Država, također u 20.30 sati. Hrvatski će rukometaši u istom terminu zaključiti natjecanje po skupini utakmicom protiv Maroka 17. siječnja.

Rukometno ludilo je počelo - više od 50 napetih utakmica gledatelji će moći pratiti na glavnom kanalu RTL-a, na kanalu RTL2 te online platformi PLAY. Hrvatsku reprezentaciju u grupnoj fazi čekaju Egipat u petak, 13. siječnja u 20.30 sati, SAD u nedjelju, 15. siječnja od 20.30 sati, a u utorak, 17. siječnja u istom terminu očekuju ih rukometaši Maroka.

Play ponuda
Play ponuda