'MOŽDA OVO NIJE KRAJ...' / Hrvatske rukometaše na SP-u čeka 'pravo malo čudo' u možda i posljednjoj utakmici: 'Ukoliko bude kraj neka sve okončamo sa stilom'

Image
Foto: PIXSELL

Hrvoje Horvat, Mate Šunjić i Filip Glavaš najavili Bahrein na SP-u

22.1.2023.
19:22
PIXSELL
VOYO logo

"Kao i ranije na prvenstvu, moramo dati sve od sebe i u sljedećem susretu", rekao je Hrvoje Horvat, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije uoči dvoboja protiv Bahreina koji se igra u ponedjeljak u Malmou od 18 sati. I tu utakmicu SP-a u rukometu moći ćete gledati na glavnom kanalu RTL-a, uz popularnu emisiju "Vrijeme je za rukomet".

Image
EKSKLUZIVNO /

Momir Ilić: 'Hrvatska ima nevjerojatnu emociju, motiv i naboj, nešto što mi Srbi nemamo, a jedan naš nasljedni generacijski problem se kod vas nikad ne bi mogao dogoditi'

Image
EKSKLUZIVNO /

Momir Ilić: 'Hrvatska ima nevjerojatnu emociju, motiv i naboj, nešto što mi Srbi nemamo, a jedan naš nasljedni generacijski problem se kod vas nikad ne bi mogao dogoditi'

Teorijska šansa za plasmanom u nokaut fazu postoji, međutim...

Šansa za četvrtfinale naših predstavnika u Švedskoj još uvijek postoji, ali je uistinu mala prije posljednjeg kola drugog kruga tako da u Hrvatskoj sve više gledaju kako ispuniti drugi cilj, a to je deveto mjesto i osiguravanje kvalifikacija za iduće Olimpijske igre kojima je domaćin Francuska. Jer, ne bi bilo dobro da propustimo opet Olimpijske igre, ovog puta u Parizu 2024., kao što smo propustili one u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjetio se kod nas umor u drugom poluvremenu protiv Belgije. Moramo vratiti tonus i svježinu i trebamo na pravi način izvući ovih posljednjih 60 minuta. Bahrein je nezgodan, igraju agresivnu obranu i imaju iskusnog vratara. U napadu moramo biti pametni, strpljivi i disciplinirani, a obrana 5+1 opet mora biti naše glavno oružje. Tu vidimo rješenje ove utakmice. Kako smo i prije naglašavali, idemo gol po gol i dat ćemo kao i uvijek maksimum“, izjavio je prije susreta protiv Bahreina hrvatski izbornik Hrvoje Horvat.

Bahrein nije bezazlen

Bahrein je reprezentacija koja je bila u četvrtfinalu Olimpijskih igara, finalu Azijskih igara prošle godine i treba je ozbiljno shvatiti. Na ovom Svjetskom prvenstvu su najprije odigrali neodlučeno s Tunisom 27-27. Zatim su nastradali protiv Danske 21-36 pa pobjedom protiv Belgije osigurali drugi krug. Zatim su dobili i SAD 32-27, da bi u posljednjem nastupu dosta namučili Egipat, od kojega su na kraju izgubili 22-26. Upravo je taj dvoboj protiv SAD-a za rukometaše Bahreina onaj koji im je putokaz kako treba igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče naše reprezentacije, stvarno je šteta da smo onako odigrali protiv Egipta na otvaranju natjecanja 13. siječnja i izgubili -9 - jer zbog toga ćemo najvjerojatnije ostati bez četvrtfinala. A prema prikazanom nakon tog dvoboja, Hrvatskoj je mjesto među osam najboljih...

'Bahrein je pravo malo čudo'

"Tko zna, možda u ponedjeljak neće biti naš kraj. A, ukoliko bude kraj neka sve okončamo sa stilom. Taj Bahrein je pravo malo čudo jer imaju sve domaće igrače, osim što im je izbornik stranac. I prije dolaska na Svjetsko prvenstvo to deveto mjesto je bio prvi i glavni cilj, ali naravno da smo željeli i još uvijek želimo četvrtfinale. Moramo pobijediti u ponedjeljak, osigurati kvalifikacije za Olimpijske igre. To je sada prioritet“, kazao je hrvatski vratar Mate Šunjić, a sličnog je razmišljanja i Filip Glavaš, otkriće naše reprezentacije na ovom turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nagomilao se umor, ali moramo se regenerirati na pravi način i za Hrvatsku nema mjesta umoru. Vidjeli smo kako je Bahrein dosta namučio Egipat i ima dobre rezultate u posljednje vrijeme. Imamo respekt prema njima, ali želimo samo i isključivo pobjedu koja nam ispunjava naš prvi cilj na ovom prvenstvu“, izjavio je Filip Glavaš.

Svjetsko rukometno prvenstvo koje se igra u Švedskoj i Poljskoj na rasporedu je do 29. siječnja, a još mnoštvo napetih i atraktivnih utakmica gledatelji mogu pratiti na glavnom kanalu RTL-a, zatim na kanalu RTL2 te online platformi PLAY.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo