SP RUKOMET / Francuzi preko Irana do četvrtfinala: Drama u skupini II

Image

Za prolazak u skupini II bore se Portugal i Mađarska, a sve će se odlučiti u posljednjem kolu

20.1.2023.
20:01
VOYO logo

Rukometaši Francuske pobijedili su Iran 41:29 u utakmici 4. kola skupine I Svjetskog prvenstva te tako potvrdili plasman u četvrtfinale natjecanja. Na poluvremenu je Francuska imala četiri gola prednosti (18:14), a u drugom je odjurila na dvoznamenkastu prednost.

Francuska je plasman među osam najboljih izborila onog trenutka kad je Španjolska pobijedila Sloveniju. Bila je to utakmica kojom su Španjolci osigurali četvrtfinale, a Slovenija izgubila svaku šansu da dođe do njega jer je ostala treća na ljestvici. Bilo je samo pitanje hoće li skupinu osvojiti Španjolska ili Francuska, a to pitanje i dalje je otvoreno. Upravo te dvije neporažene reprezentacije sastaju se u zadnjem kolu. Nicolas Tournat i Thibaud Briet postigli su po šest golova za Francuze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini II Mađarska je zadržala izglede za plasman u četvrtfinale pobijedivši Brazil 28:25. Mađari će u nedjelju u zadnjem kolu igrati protiv reprezentacije Zelenortskih Otoka, a pobjeda bi im mogla donijeti drugo mjesto, uz uvjet da Portugal u posljednjem kolu izgubi od Švedske, a Island ne osvoji više od dva boda u posljednja dva nastupa (Švedska, Brazil).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo