UNITED OSLABLJEN U 2. KRUG LIGE PRVAKA? / Rooneyu prijeti ozbiljna kazna

Image

Napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney mogao bi biti kažnjen sa zabranom igranja 5 utakmica u Ligi prvaka, zbog grubog starta na igrača Aalborga Kaspera Risgarda.

12.12.2008.
10:08
VOYO logo

Sporna situacija, koju glavni sudac Laurent Duhamel nije vidio, odigrala se u 41. minuti susreta u kojem je United na svom Old Traffordu s Aalborgom odigrao samo 2-2. Engleski je reprezentativac nagazio na prsa veznjaku gostujuće momčadi Kasperu Risgardu, prošavši bez sankcija.

Risgard je izjavio kako mu se Rooney ispričao, ali nije propustio naglasiti kako bi takav start bilo gdje drugdje bio izravni crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skakao mi je po prsima. Svugdje, osim na Old Traffordu, dobio bi radi toga crveni karton. Imam njegove tragove po sebi. Ispričao mi se, ali mislim da to niti na TV-u nije lijepo izgledalo", rekao je Risgard.

Uefa će pokrenuti istragu ne bi li utvrdila što se dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pogledali smo snimku incidenta. Očito je kako bi za taj start igrač lako mogao dobiti crveni karton, samo da ga je sudac vidio. Još ćemo se konzultirati i nakon toga ćemo vjerojatno pokrenuti istragu", rekao je za Mirror izvor iz Uefe.

Prema Uefinom disciplinskom pravilniku kazna može varirati od jedne utakmice zabrane za "nesportsko ponašanje", tri susreta neigranja za "napad na protivničkog igrača" ili pet utakmica neigranja, što je maksimalna kazna, za "ozbiljni napad".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko bi dobio maksimalnu kaznu, trener "crvenih vragova" Alex Ferguson na engleskog napadača ne bi mogao računati sve do eventualnog uzvratnog susreta polufinala u svibnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo