34. KOLO PREMIERSHIPA /

Rooneyjev šou poništio Modrićev gol

Image

Iako je Modrić postigao pogodak za 2-0 Totenhama, Manchester United je pobijedio s 5-2. Chelsea je slavio nad West Hamom 1-0, a Liverpool 3-1 protiv Hulla.

25.4.2009.
19:18
VOYO logo

Dobre uvodne minute asistenta Vedrana Ćorluke i strijelca Luke Modrića nisu imale baš nikakvu korist za Tottenhem. Vodstvo Spursa 2-0 pretvoreno je u poraz 5-2 protiv Manchester Uniteda.

A prvo poluvrijeme nije dalo naslutiti takav kraj. Već nakon nešto više od pola sata igre Tottenham je vodio 2-0. Prvo je u 29. minuti Vedran Ćorluka lijepo ubacio s lijeve strane i loptom naciljao Darrena Benta. U borbi s Riom Ferdinandom strijelac londonske momčadi pokazao je više htijenja i s nekih pet metara pronašao nebranjeni dio mreže Edwina van der Sara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri minute kasnije novi šok za Manchester United. Pogodak koji je sličio onome koji je Modrić postigao Chelseaju donio je gostima povećanje vodstva i to nakon što je Aaron Lennon ubacio s desne strane. Modrić je loptu prihvatio prsima, a zatim ju lijevom nogom proslijedio u gol.            

Tim se rezultatom otišlo na odmor, a aktivan je bio i do 57. minute utakmice. A, tada je krenula nezadrživa serija vodeće momčadi Premier lige okrunjena dva pogocima Waynea Rooneyja i Cristiana Ronalda, te točkom na "i" Dimitra Berbatova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vedran Ćorluka odigrao je cijeli susret za Tottenham, a Luka Modrić zamijenjen je u 86. minuti utakmice. Valja napomenuti da je Modrić od TV kuće Setanta Sports proglašen najboljim igračem Spursa (ocijenjen sa 7). Sky Sport je Modrićevu i Ćorlukinu igru na Old Traffordu valorizirao s istom ocjenom, šesticom, dok je novinar Goal.coma Modrića za dobru igru nagradio sa 7.5, drugom najboljom ocjenom u Tottenhamu (Lennon je dobio osmicu), a Ćorluka je dobio 6.5.

U 34. kolu slavio je i Liverpool 3-1 na gostovanju kod Hulla. Junak utakmice bio je Kuyt s dva pogotka. No, treba napomenuti da je od 59. minute domaćin igrao s igračem manje (isključen Fagano).

Teže nego se očekivalo Chelsea je svladao 1-0 domaći West Ham. Strijelac pobjedonosnog pogotka bio je Kalou u 55. minuti.

Tračak nade da mogu izboriti opstanak u elitnom razredu dobili su nogometaši West Bromwicha najvećom pobjedom u sezoni (3-0 protiv Sunderlanda), dok je Manchester City ukrao Evertonu na njihovom terenu važna tri boda (2-1). Strijelci su za goste bili Robinho (13 pogodak u sezoni) i Ireland. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo