'Vrućina je nevjerojatna! Oni koji nisu ovdje to ne mogu ni zamisliti!'

Marin Čilić teškom je mukom i velikim preokretom izborio drugo kolo prvog Grand Slam turnira sezone – Australian Opena. Hrvatski tenisač se također požalio na nesnosne vrućine u Melbourneu.

14.1.2014.
10:48
VOYO logo

Nakon uvodna dva seta igre protiv Španjolca Marcela Granollersa Čilić je zaostajao 0:2 u setovima, a proigrao je u vjerojatno najboljem trenutku za rušenje morala španjolskog tenisača. U trećem je setu naš predstavnika teškom mukom zadržao servis za vodstvo 4:3, da bi odmah u idućem gemu oduzeo servis Granollersu iz prve break-prilike u meču! Na istu je Čilić čekao gotovo sat i pol!

Nakon što je poveo 5:3, te potom bez problema zaključio set svojim servisom, povratka za španjolskog tenisača nije bilo. U preostala dva seta Međugorac je radio breakove u ranoj fazi seta, te nije dozvolio Granollersu da vrati izgubljeno. Španjolac je imao priliku u četvrtom setu za break, no Čilić ju je lako spasio. U petom priliku nije dočekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin je nakon 0:2 u setovima zatražio pauzu, otišao ne WC te potom proigrao.

''Htio sam se smiriti i rekuperati u mislima i ponovno složiti koncepciju igre. I kad sam se vratio na početku trećeg seta, osjećao sam se opuštenije, znao sam koji mi je cilj na terenu i toga sam se držao. Fenomenalno me poslužio i servis'', rekao je Čilić kazavši kako je pomogla i podrška hrvatskih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/1RvHuW2yNrU

''Uz podršku njih i mog tima u tim važnim trenucima gdje se lomio meč, uspio sam dobiti zalet i odigrati do kraja stvarno na vrhunskoj razini'', rekao je Čilić i naglasio kako će ipak morati biti oprezniji u nastavku turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski tenisač se također osvrnuo na nesnosnu vrućinu u Melbournu.

''Kad smo počeli igrati mislim da je bio 41 stupanj. Oni koji nisu ovdje to ne mogu ni zamisliti, ali stvarno su bili teški uvjeti i sretan sam što sam odigrao peti set kao i prvi'', zaključio je Međugorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić će u drugom kolu igrati protiv Francuza Gillesa Simona, koji je ostvario čudesan povratak na teren, nakon što je prije svega tri dana bio na štakama zbog ozljede noge. Simon je nakon četiri i pol sata tenisa savladao Daniela Brandsa sa 6:7(4), 6:4, 3:6, 6:3, 16:14!

Čilić i Simon su dosada igrali tri puta i svaki je put meč dobio francuski tenisač. Međutim, posljedni su put igrali 2008. godine u Kanadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolja hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović uspjela je nakon dva sata i četiri minute proći prvu prepreku na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu – Slovenku Tadeju Majerič.

Tomljanović je drugo kolo izborila pobjedom 3-6, 7-6(1), 6-4, a put do iste nije bio nimalo lak. Majerič je držala našu igračicu u šaci set i pol, no kada je bilo najpotrebnije Tomljanović je zaigrala bolje. Slovenka je imala set i break prednosti u drugom, ali je Tomljanović najprije izborila tie-break, a potom laganim rezultatom 7-1 i odlučujući set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša je tenisačica kod 4-4 napravila ključan break, a potom bez ikakvih problema zadržala svoj servis. Tomljanović će u drugom kolu igrati protiv Amerikanke Sloane Stephens, 13. nositeljice. Švicarac Roger Federer postavio je još jedan u nizu rekorda u povijesti 'bijelog sporta'. Federer je postao prvi tenisač koji je zaigrao na 57. uzastopnih Grand Slam turnira.

U profesionalnoj karijeri koja traje od 1998. godine, Federer je nastupio na 60 Grand Slam turnira, od kojih je osvojio 17! Otkako je nastupio na Australian Openu 2000. godine, 'čarobnjak iz Basela' nije propustio nastupiti ni na jednom idućem Grand Slam turniru!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer je na vrhu tog poretka smijenio Južnoafrikanca Waynea Ferreiru, koji je bio dosadašnji rekorder s 56. uzastopnih nastupa.

Federer je ovo veliko dostignuće proslavio pobjedom nad domaćim predstavnikom Jamesom Duckworthom rezultatom 6-4, 6-4, 6-2. Debi je na tom meču kao trener ostvario legendarni Stefan Edberg, koji je od ove sezone novi trener/savjetnik švicarskog genijalca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je vrlo zabavno igrati ispred njega. U neku ruku to mi je ostvarenje sna. Dosad sam ja gledao njegove mečeve koji su me inspirirali da igram tenis i nastojim biti sve bolji i bolji", rekao je Švicarac nakon susreta.

Federer će u 2. kolu igrati protiv Slovenca Blaža Kavčića, kojem je susret u četvrtom setu predao Čeh Radek Štepanek. Bit će to prvi ogled ove dvojice tenisača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo