Iskoristili svoje šanse / Rijeci tri boda u Gradskom vrtu

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

U susretu 14. kola Prve HNL Rijeka je kao gost pobijedila Osijek sa 3-1 (1-0).

27.10.2013.
21:12
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

Pred 1.500 gledatelja na stadionu Gradski vrt sudio je Zebec iz Varaždina.

Strijelci: 0-1 Kvržić (29), 0-2 Kramarić (64), 1-2 Novaković (66), 1-3 Močinić (79).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je započela blagom dominacijom Rijeke koja je imala priliku već u trećoj minuti kad je neprecizan glavom bio Leon Benko. Dvije minute kasnije je primio loptu na 20-ak metara od gola te šutirao iz okreta, ali pokraj vratnice. Zaprijetili su Osječanima i u desetoj minuti kad je Zoran Kvržić pucao glavom nakon udarca iz kuta, ali Zvonimir Mikulić je bio siguran.

U 18. minuti je Marko Dugandžić povukao loptu s ruba kaznenog prostora kad je šutirao lijevom nogom, a lopta je pogodila lijevu vratnicu te ušla u teren paralelno s gol linijom. Dugandžić je imao najbolju priliku na susretu, a u 28. minuti Tomislav Šorša se izvukao na desnom krilu, ubacio loptu te Dugandžić s pet metara šutirao pokraj lijeve vratnice Ivana Vargića. Do poluvremena je Osijek zaprijetio dva puta, a Rijeka je u međuvremenu imala priliku Anasa Sharbinija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu nije bilo pravih prilika, a onda je Rijeka povela 2:0. Odigrali su brzu kontru pa je lopta došla do Benka koji je izašao pred Mikulića sam, ali ovaj je to obranio, no na odbijancu se našao Andrej Kramarić koji je tada zatresao mrežu.

Bijelo-plavi se nisu predali te su nakon dvije minute smanjili rezultat. Josip Mišić je izveo udarac iz kuta, a Novaković je pogodio za rezultat 1:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Močinić je u 79. minuti pogodio je lijevi kut te zapečatio konačan rezultat utakmice.

Ovom pobjedom treća Rijeka se ponovno primakla na samo bod zaostatka za Hajdukom i Dinamom, dok je Osijek i dalje posljednji sa samo sedam bodova, koliko ima i deveti Hrvatski dragovoljac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo