TEŽAK PORAZ OD SRBIJE

RIJEČI HRVATSKOG IZBORNIKA NAKON POTOPA: ‘Ovu utakmicu moramo zaboraviti’

Hrvatski vaterpolisti visokim su porazom od Srbije (6:13) otvorili Europsko prvenstvo kojem je domaćin Beograd.

“Loše smo odigrali utakmicu, tu nema nikakve dileme. Ulazak u turnir nije onakav kakav smo očekivali, ne u rezultatskom smislu. Ovu utakmicu moramo zaboraviti, najbitnija je sljedeća, ona će nam određivati put, a to je Francuska koja nije nimalo lak protivnik. Ovo treba zaboraviti”, rekao je hrvatski izbornik Ivica Tucak za HRT.

Ni ‘a’ od agresivnosti

“Bio je to najteži poraz hrvatskih vaterpolista na europskim prvenstvima i jedan od najtežih uopće u povijest Barakuda. Izgubili smo glavu u nekim situacijama, pet ili šest golova smo primili u igri ‘jedan na jedan’, to je nedopustivo. Moramo biti puno agresivniji, to je ono što nas treba nositi kroz turnir. Danas nije bilo ni ‘a’ od agresivnosti”, dodao je.

‘Možda smo se i previše spremali’

S druge strane srpski vaterpolist Duško Pijetlović bio je zadovoljan nakon utakmice.

“Očigledno, možda smo se i previše spremali. Drago mi je da je publika uživala u pobjedi. Nije bilo treme. Znao sam da nema šanse da izgubimo ako odigramo kako treba”, poručio je Pijetlović.

U susretu 2. kola, 12. siječnja sastaju se Francuska i Hrvatska, te Malta i Srbija. Posljednje treće kolo je 14. siječnja kada će snage odmjeriti Hrvatska i Malta, te Srbija i Francuska. Sve četiri reprezentacije izborit će plasman u osminu finala.

Povratak na Net.hr