Osvježenje za Fluence / Renaultov biser dobio novi kućni izgled

Image

Na Istanbulskom sajmu automobila Renault je predstavio obnovljeni Fluence. Najveće novosti s novi vizualni identitet te benzinski motor 1.6 16V 115 u kombinaciji s automatskim mjenjačem X-Tronic CVT.

7.11.2012.
8:00
VOYO logo

Kao što je najavio novi Clio, Renaulti će dobiti novi izgled, djelo njihovog dizajnera Laurens van den Ackera.  Osnove su uspravno postavljeni logotip usred dugog crnog pojasa naglašenog kromiranom vrpcom. Suvremenom izgledu Fluencea također doprinose LED dnevna svjetla i kromirani/sjajni crni umeci .

Osuvremenjen je i izgled unutrašnjosti pa sve izvedbe imaju digitalne instrumente. Dok je kabina poslovično prostrana i s novim presvlakama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi motor 1.6 16V 115 prenosi snagu preko nove generacije automatskog mjenjača X-Tronic CVT pa je vožnja glatka, tiha i živahna, a potrošnja goriva je znatno smanjena, za 1,3 l/100 km, pa sad iznosi 6,3 l/100 km. Ispuštanje CO smanjeno je za 18 posto, na 149 g/km.Tu je i otprije dostupni dizelski dCi 110 EDC (Efficient Dual Clutch).

Dizelska ponuda proširena je novim motorom dCi 130 obujma 1,6-litara kojem je sad potrošnja smanjena na samo 4,6 l/100 km, a ispuštanje CO na samo 119 g/km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi Renault Fluence opremljen je karticom za središnje daljinsko zaključavanje i pokretanje motora, prednjim i stražnjim parkirnim senzorima, automatskom parkirnom kočnicom i drugom opremom koja je gradskim vozačima postala prijeko potrebna.

Sve izvedbe, od osnovno opremljenog modela naviše, imaju nove autoradije s Bluetoothom te priključcima AUX i USB. U višim razinama opremljenosti donosi inovaciju u obliku multimedijskog sustava Renault R-Link idealno prilagođenog vožnji s ekranom osjetljivim na dodir i glasovnim upravljanjem i koji će nuditi usluge povezane s internetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi Fluence proizvodi se u Renaultovoj tvornici Oyak u turskoj Bursi a na tržište stiže početkom sljedeće godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo