Rasistički ispad: 'Želio sam vratiti tom crnom šu***'

5.11.2011.
12:54
VOYO logo

Novozelanđanin Steve Williams, koji je ovog ljeta otpušten kao caddieTigera Woodsa nakon što je uz njega bio u trenutku osvajanja 13 od sveukupno 14 Grand Slam naslova, je na dodijeli nagrada za najboljeg nosača palica prilikom držanja kratkog govora izjavio da mu je pobjeda s novim poslodavcem, australskim golferom Adamom Scottom, na netom završenom turniru 'Bridgestone Invitationalu' najbolja pobjeda karijere, a veliku proslavu nakon iste objasnio je na ovaj način:

"Želio sam vratiti tom crnom šupku", bile su riječi Williamsa koje su izazvale smijeh, a ujedno šok i nevjericu svih prisutnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je doznao da su britanski mediji već pokrenuli kampanju goveći o rasizmu Williams je krenuo u obranu samog sebe.

"Zašto bi to napravili? Pa cijeli ovaj događaj bi trebao biti zabavan", rekao je Novozelanđanin kada je saznao za optužbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko sati nakon večere, Williams se putem vlastite internetske stranice ispričao zbog riječi koje je uputio Tigeru Woodsu.

"Ispričavam se zbog svoje izjave. Igrači i caddieji se raduju ovom događaju cijele godine i to je sve trebala biti dobra zabava. Sada shvaćam kako su se moje riječi mogle protumačiti kao rasističke, međutim uvjeravam vas da mi to nije bila namjera. Iskreno se ispričavam Tigeru i svima koje sam povrijedio svojim govorom", napisao je na svom websiteu Williams.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki golfer Tiger Woods nalazio se u Australiji za vrijeme održavanja svečane večeri, ali su vijesti o Williamsovoj izjavi brzo došle i do njega.

"Bio sam s Tigerom kada je čuo vijest. Dobili smo nekoliko poziva od ljudi koji su napuštali zabavu i svi su više manje bili isti što znači da je istina. Što reći, tužno je da je do ovoga došlo. Tiger ne može ništa poduzeti po tom pitanju već se samo okrenuti igranju golfa", rekao je Woodsov menadžer Mark Steinberg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije prvi put da je Williams uvrijedio nekog od golfera. Prije tri godine Novozelanđanin se obrušio na Phila Mickelsona, ali ga je Woods nakon toga natjerao da mu javno i osobno ispriča. Teško je povjerovati u priču da iza Williamsovih riječi nije bilo mržnje nakon što je otpušten ovog ljeta. Novozelanđanin je bio uz Woodsa kada je ovaj osvojio 13 naslova na Grand Slam turnirima, te mu je ostao vjeran za vrijeme seks-skandala kojim je Woodsova karijera krenula nizbrdo.

Woods i Williams mogli bi se sresti na terenu već idućeg tjedna za vrijeme Australian Opena. Kažemo ako jer su se pojavile i glasine da bi Adam Scott mogao i trebao otpustiti Williamsa s obzirom da se njegovim sponzorima neće svidjeti činjenica da mu rasist nosi torbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo